Najnovije vijesti

Najnovije vijesti

Odaberite najbolju hranu za kućne ljubimce

hrana za pse

Svi vlasnici kućnih ljubimaca teže tome da njihovi ljubimci žive dug, sretan i zdrav život. Hrana za kućne ljubimce igra ključnu ulogu u održavanju njihovog zdravlja i dobrobiti. Kada je riječ o mačkama, pravilna prehrana je od iznimne važnosti. Mačke su mesojedi, što znači da im treba visoko proteinska hrana bogata hranjivim tvarima poput taurina i arginina. 

Kvalitetna hrana za mačke treba sadržavati optimalnu količinu proteina, masti, vitamina i minerala. S druge strane, psi su omnivori i trebaju ravnotežu između proteina, ugljikohidrata i masti. Hrana za pse trebala bi biti bogata kvalitetnim izvorima proteina poput mesa ili ribe, te sadržavati potrebne vitamine i minerale za održavanje njihove vitalnosti. Bez obzira na vrstu ljubimca, važno je odabrati visokokvalitetnu hranu prilagođenu njihovim nutritivnim potrebama kako bi imali zdrav i sretan život.

kvalitetna hrana za mačke
Pravilnim odabirom hrane za mačke osiguravate da vaša mačka dobiva sve potrebne hranjive tvari za zdrav život.

Nutritivne potrebe mačaka 

Mačke imaju posebne nutritivne potrebe koje zahtijevaju pažljivo odabranu hranu. Ključna komponenta hrane za mačke je visok sadržaj proteina. Kao što smo već spomenuli, mačke su mesojedi, stoga im je potrebna hrana bogata visokokvalitetnim životinjskim proteinima poput peradi, ribe ili mesa. Također su osjetljive na nedostatak taurina i arginina, esencijalnih aminokiselina koje su neophodne za pravilno funkcioniranje:

  • Srca
  • Mišića 
  • Imunološkog sustava
YouTube video
Što bi vaša mačka TREBALA jesti | Hrana za mačke i prehrambeni zahtjevi mačaka

Masti su također važne za pravilan metabolizam i apsorpciju vitamina. Također, mačke trebaju određene vitamine i minerale poput vitamina A, D, E, kalcija i fosfora kako bi održavale zdravlje kostiju, kože i krzna. Uzimajući u obzir ove specifične nutritivne potrebe, važno je odabrati kvalitetnu hranu koja je prilagođena potrebama mačaka kako bi im osigurali zdravu i uravnoteženu prehranu.

Postovi iz iste kategorije: