Najnovije vijesti

Najnovije vijesti

Toneri se razlikuju po kvaliteti

Printeri su nekoć bili luksuz i posjedovale su ih samo firme kojima su bili neophodni. Danas je priča u potpunosti drugačija i gotovo u svakoj kući možete pronaći printer. Tehnologija napreduje iz dana u dan, te su printeri i toneri sve jeftiniji i svakome dostupni za kupnju. Ovisno o vašim potrebama možete birati kvalitetnije ili jeftinije printere, a po čemu se printeri razlikuju, te trebaju li vam kvalitetni toneri za printer pročitajte u nastavku teksta.

Printeri i njihove razlike

Vjerujemo da ne moramo posebno objašnjavati što su printeri, te zbog toga odmah ćemo prijeći na objašnjavanje razlike između njihovih vrsta i koje su vrste najpopularnije.

  • Iglični printer

Ova vrsta printera je jedna od prvih koja se je pronašla na tržištu i sve je jeftinija. Iglični printer zapise na papir printa pomoću iglica koje udaraju traku s bojom. Najviše se koriste za ispisivanje dokumenata, a najveća mana im je što proizvode veliku buku za vrijeme printanja, te vrlo sporo ispisuju podatke na papir.

  • Laserski printer

Nekoć je ova vrsta printera bila luksuz, no danas su napretkom tehnologije sve jeftiniji i dostupniji široj populaciji. Kao što samo ime govori, ovi printeri podatke na papir ispisuju pomoću lasera, a glavna prednost u odnosu na većinu drugih printera je brzina ispisa. Osim toga, toneri za laserski printer su dugotrajniji i ispisivanje je puno isplativije.

  • Tintni printer

Tintni printer se najviše koristi za printanje fotografija, a sve manje za printanje dokumenata. Iako su cjenovno kao početna investicija jedni od najjeftinijih, na dugoročno se ne isplate jer su toneri za tintni printer skupi s obzirom na to da se brzo troše.

YouTube video

Kvalitetni toneri za printer

Veoma je bitno da birate kvalitetne tonere, jer zamjenski toneri ne pružaju jednaku kvalitetu ispisa kao originalni toneri za printere. Upravo zbog toga što su originalni proizvedeni upravo od strane proizvođača za određene printere, njihova kvaliteta je znatno veća od onih zamjenskih koji nisu previše kvalitetni. Ovisno o tome za što koristite printer i zamjenski toneri za printer mogu vam biti dovoljni. Za veću kvalitetu ispisa morat ćete odvojiti nešto više novaca i odlučiti se na kupnju originalnih.

Canon tinta za printer za kvalitetan ispis. Kupnjom kvalitetnog Canon pisača osigurali ste odličan uređaj, a kupnjom tinte za njega i kvalitetu ispisa. Čitaj više …

Postovi iz iste kategorije: