Najnovije vijesti

Najnovije vijesti

Potpuno novi izgled starog prostora

Želite preurediti vaš životni prostor? Ako ste u potrazi za jednostavnim rješenjima koja neće puno utjecati na vaš budžet, na pravom ste mjestu. U nastavku teksta možete pročitati sve o prednostima upotrebe dekorativnog ili ukrasnog kamena koji na razne načine može u potpunosti promijeniti izgled interijera i eksterijera.

Ako koristite dekorativni kamen za preuređenje bi trebale pružati, opcija je jako puno. Počevši od raznih boja, materijala i načina obrade pa sve do kombinacije s drugim materijalima kao što su tapete.

Zašto izabrati dekorativni kamen?

Dekorativni kamen se može koristiti za obnovu izgleda unutarnjeg i vanjskog prostora. U posljednje vrijeme se može reći da je dekorativni kamen postao najčešće korišten materijal pri takvim poslovima. Nije ni čudo s obzirom da će vas dekorativni kamen koštati puno manje nego keramičke pločice ili drugi materijali za preuređenje.

No nije sve u cijeni. U slučaju da koristite keramičke pločice, prvo i osnovno vam treba i dobar keramičar. Dekorativni kamen možete sami postaviti. Standardne pločice, za razliku od dekorativnog kamena, ne možete koristiti s tapetama i drugim dekorativnim materijalima, dok se dekorativni kamen jako lijepo slaže s drugim materijalima.

vanjski dekorativni kamen
Dekorativni kamen za vanjsku upotrebu je izuzetno otporan

Prednosti koje nosi dekorativni kamen

Dekorativni kamen se može izmjeriti prema temperaturnim razlikama, tako da jednako lako možete ukrasiti i kamin ili peć. Na svaki tip površine se može zalijepiti dekorativni kamen i neće se raspadati. Otporan na mehanička oštećenja zbog svoje visoke čvrstoće.

dekorativni kamen za stepenište
Upotrebite dekorativni kamen najbolje kvalitete!

Osim navedenih prednosti, dekorativni kamen je dosta jeftiniji na tržištu od prirodnog kamena. Ako se opredijelite za premaz visoke ekološke zaštite možete spriječiti pojavu gljivica i plijesni.

Nekad su se koristili pretežno prirodni materijali kako bi se istaknula financijska moć pojedinaca, no danas većina vlasnika stanova i privatnih kuća bira dekorativni kamen, ne samo zbog cijene nego zato što ga je puno jednostavnije i ugraditi.

Ukratko, dekorativni kamen vam, možemo reći, otvara još više opcija, pogotovo što se tiče kombinacije raznih boja i drugih materijala.

Dekorativni kamen u kombinaciji s drugim materijalima

Za razliku od prirodnog kamena, dekorativni se jako lijepo uklapa u svaki prostor u kombinaciji s tapetama.

Stručnjaci naglašavaju da je uz dekorativni kamen najbolje upotrijebiti tekuće tapete, no jednako dobro možete uklopiti i bambus prevlake ili foto tapete.

YouTube video
Neke boljih ideja kako upotrebiti dekorativni kamen u kući ili uredu.

Osim navedenih materijala, koristi se papir, netkane tapete, čak i staklo. Netkane tapete se mogu koristiti kako biste sakrili nepravilnosti i pukotine jer imaju poroznu strukturu. Osim toga mogu se uklopiti u bilo koju kombinaciju boja.

Što se tiče papira, konkretno u ovom slučaju, papira za fotografije, samo obratite pozornost da se slaže s dekorativnim kamenom koji koristite.

Pročitajte sljedeći članak: Sudoperi za sve vrste kuhinja

Kuhinja je mjesto na kojem ćete provoditi dosta vremena kuhajući. Vrlo bitna je tako kuhinjska ploča na kojoj ćete pripremati puno stvari za kasnije kuhanje. No, uz nju, vrlo je bitan i sudoper.

Opcije koje nosi upotreba ukrasnog kamena može podignuti vašu kreativnost na novu razinu. Nema strogih pravila koji dio zida oblijepiti kamenom a koji tapetama, tako da će bilo koji prostor u kući, ili samo dio prostora, dobiti skroz novi izgled.

Važno je napomenuti da se financijski najviše isplati upotreba ukrasnog kamena s drugim materijalima. Uporabom samo kamena možete vizualno učiniti svoj prostor manjim, a izgubiti ćete puno više vremena postavljajući kamen na sve zidove.

Postovi iz iste kategorije: