Najnovije vijesti

Najnovije vijesti

Kamen za interier je najljepši ukras prostoru

Kamen za interier je izvrsno rješenje za dizajn interijera zbog svoje estetske vrijednosti te izdržljivosti i trajnosti. Prirodan se kamen može vrlo lako uklopiti u svaki stil uređenja interijera i može se uspješno implementirati u svaki dom. On je vrlo elegantno rješenje koje ne zahtijeva velike građevinske radove, a poseban plus je svakako i njegovo lako održavanje.

Osim što su iznimno lijepe, ploče iz kamena se mogu upotrijebiti za razne svrhe pa se koriste za oblaganje podova ili zidova, za oblaganje kuhinjskih površina ili terasa. Njegovo nezahtjevno održavanje, dobro podnošenje temperaturnih promjena i izloženosti vlazi i prašini, čine ga idealnim materijalom za uređivanje interijera kuće, bez obzira je li riječ o kupaonici, kuhinji ili dnevnom boravku.

Njegovo nezahtjevno održavanje, dobro podnošenje temperaturnih promjena i izloženosti vlazi i prašini, čine ga idealnim materijalom za uređivanje interijera kuće, bez obzira je li riječ o kupaonici, kuhinji ili dnevnom boravku.

Ploče iz kamena su ulaganje koje se višestruko vraća

Iako postoji nekoliko povoljnijih opcija kojima možete urediti svoj dom u nekom trenutku, kamen za interier je dugoročno najisplativija opcija. Ulaganje u kamen je uvijek ispravan, siguran i elegantan odabir koji vas neće razočarati na duge staze. 

Postoji mnogo vrsta prirodnog kamena, ali usporedbom boja, tekstura, izgleda, značajki i cijena vrlo lako ćete suziti svoj izbor na nekoliko primjeraka. Najpopularnije vrste kamena za interier su:

  • škriljevac
  • travertin
  • mramor
  •  granit
  • i druge

Pročitajte sljedeći članak: Ogledalo – savršeni ukras svake prostorije

Ogledalo je oduvijek bilo popularan ukras mnogih prostorija. Prisjetimo se samo carskih palača i dvoraca u kojima se nalazilo u baš svakoj prostoriji. Većina antiknog namještaja u nekom svom dijelu je imala i ogledalo, a obično je bila riječ o komodi ili toaletnom stoliću.

Prednosti korištenja kamena u interieru

Postoji mnogo prednosti za korištenje kamena u interijeru, a jedna od najvažnijih je dugotrajnost koju on osigurava. Ako je pravilno postavljen, prirodan kamen će vas služiti desetljećima i čitavo to vrijeme na njemu se neće pojaviti znakovi trošenja, neće mu se promijeniti boja niti opći izgled. Za razliku od drveta, koje se s vremenom isuši i izvitoperi, kamen je uvijek postojan.

Veliki plus za korištenje kamena je jednostavnost njegovog održavanja. Za razliku od drveta, koje zahtijeva bojanje, lakiranje te mazanje zaštitnim sredstvima, kamenu će biti dovoljno nježno čišćenje deterdžentom namijenjenom čišćenju organskih materijala. 

Dizajn interijera s kamenom

Iako se kamen već stotinama godina koristi u dizajnu interijera on se nipošto ne smatra zastarjelim materijalom za uređenje već naprotiv, moderni dizajneri ga vrlo često koriste u svojim dizajnima. Kamen za interier nikada ne izlazi iz mode i uvijek će biti skladan dio vašeg doma, bez obzira na to u kojem ga stilu uređujete.

YouTube video

Savjet više: ako koristite sustav podnog grijanja tada su ploče iz kamena najbolji odabir jer je kamen izvrstan toplinski vodič koji će izvući maksimum iz podnog grijanja. Isto vrijedi i za ljetne mjesece, kada temperature dosegnu ekstremne vrijednosti, a vaše kamene ploče pruže osvježenje koje toliko trebate.

Korištenje kamena ima i iznimnu zdravstvenu vrijednost jer je riječ o 100 % prirodnom materijalu koji nije tretiran nikakvim kemikalijama.

Postovi iz iste kategorije: