Najnovije vijesti

Najnovije vijesti

Nježne i efektne božićne kuglice

Božićne kuglice od stakla

U novije vrijeme sve češći izbor božićnih ukrasa pao je na staklene božićne kuglice. Ovi vrlo nježni i osjetljivi ukrasi mogu svojim izgledom uvelike doprinijeti izgledu vašeg božićnog drvca i cjelokupnom prostoru dati poseban i profinjen izgled. 

Danas je na tržištu moguće pronaći velik broj različitih oblika i izvedbi takvih staklenih modela pa svatko može odabrati nešto za sebe, ovisno o svojim željama, mogućnostima ili pak stilu u kojem je ukrašeno božićno drvce.

Pripazite pri kupnjih ovih božićnih ukrasa

S obzirom da staklene božićne kuglice još uvijek nisu jako uobičajene te ih još uvijek ne kupuje baš velik broj ljudi, važno je pri kupnji znati neke važne informacije poput:

  • cijene – one kvalitetne koštaju više od klasičnih plastičnih božićnih kuglica
  • specijaliziranih trgovina – ukrase za Božić bi bilo najbolje kupovati u specijaliziranim trgovinama ukrasima, što će, naravno, rezultirati i nešto višom cijenom
  • izgleda – ne bi smjele imati nikakve ogrebotine, ne bi smjele biti teške da se grane bora savijaju pod njima, rezovi stakla trebaju biti glatki i polirani
  • ovjesa – što je kuglica veća i teže i ovjes bi trebao biti jači kako bi se spriječilo neželjeno lomljenje 
  • pakiranja – pakiranje bi trebalo sadržavati puni naziv proizvoda i njegov sastav, kako bi korisnici bili sigurni u kvalitetu proizvoda koji su kupili

Pročitajte sljedeći članak: Kamen za interier je najljepši ukras prostoru

Prirodan se kamen za interier može vrlo lako uklopiti u svaki stil uređenja interijera i može se uspješno implementirati u svaki dom. On je vrlo elegantno rješenje koje ne zahtijeva velike građevinske radove, a poseban plus je svakako i njegovo lako održavanje.

Obratite pozornost na detalje božićnih kuglica

Još jedna vrlo važna stavka pri kupnji staklenih modela su i ukrasi na njima. Najčešće se radi o šljokicama, a kako biste kupili najbolje moguće modele, važno je prije kupnje lagano protrljati kuglicu prstima kako biste vidjeli jesu li sve iskre i dekoracije čvrsto zalijepljene. Isto tako, važno je da unutar nje ništa ne zvecka i da sve dekoracije stoje čvrsto na njoj.

Božićne kuglice crvene boje
Božićne kuglice za prekrasan božićni ukras

Kako skladištiti i koristiti ukrase za bor

Najbolja stilizacija božićnih kuglica je takva da ih je važno postaviti da ne dodiruju pod, da se međusobno ne dodiruju i da ne dodiruju druge komade namještaja. Isto tako, ovjes je važno staviti što više prema unutrašnjosti grane kako ne bi skliznule s grane i ne padnu, dok je također važno da ih lampice previše ne dodiruju ne bi došlo do njihovog oštećenja.

YouTube video

Kada je u pitanju skladištenje, sve božićne ukrase je najbolje čuvati u posebnoj kutiji s odvojenim pretincima. Tako ćete biti sigurni da će sve biti u komadu kada ih budete opet trebali koristiti.

Postovi iz iste kategorije: