Najnovije vijesti

Najnovije vijesti

Pseće buhe su nametnici koji vole krv

protiv psećih buha

Jedan od najčešćih nametnika na kućnim ljubimcima, posebno psima, svakako su pseće buhe. To su maleni nametnici koji se hvataju za dlaku psa te se nakon toga hrane njihovom krvlju. Razdoblje u kojem su najrasprostranjenije i predstavljaju najveći problem je svakako razdoblje toplog, ali i vlažnog vremena pa je važno psa pregledavati nakon svake šetnje. 

S obzirom na vrlo snažan hvat, pseće buhe vrlo lako prelaze s jednog psa na drugog uzrokujući velike probleme i nelagodnosti.

kupi sredstva protiv psećih buha
Jedan od najčešćih nametnika na kućnim ljubimcima, posebno psima, svakako su pseće buhe.

Redovito pregledavajte psa

Iako su pseće buhe vrlo maleni nametnici, gotovo nevidljivi, ipak je moguće primijetiti njihovu prisutnost na krznu vašeg psa. Naime, na krznu psa ostavljaju tragove izmeta, a ukoliko dođe do ugriza, onda se javljaju i drugi simptomi koje je lako uočiti poput:

  • Jakog svrbeža na mjestu uboda
  • Crvenila i gubljenja dlake na mjestu uboda
  • Crvenila i boli na mjestu uboda
  • Pojave crvenih krasti na mjestu uboda

Imajući u vidu činjenicu da se pseće buhe vrlo brzo razmnožavaju i u danu stvaraju preko 100 novih buha, iznimno je važno reagirati na vrijeme kako ne bi došlo do širenja zaraze i inficiranja onih mjesta koje koriste i ljudi.

Najpopularnije opcije zaštite od psećih buha

S obzirom na to da su pseće buhe vrlo čest problem kod mnogih pasa, danas na tržištu postoje sredstva kojima se one odbijaju, a to su repelenti, odnosno ogrlice, puderi i šamponi protiv psećih buha te insekticidi u vidu sprejeva i ampula ubrzanog djelovanja. 

Sva navedena sredstva djeluju po principu ispuštanja mirisa ili spojeva koji odbijaju ili uništavaju buhe pa je njihova primjena vrlo jednostavna, ali i učinkovita. Učinkovitost se svakako povećava kontinuiranom primjenom ovih sredstava koja nakon određenog vremena ipak gube svoja svojstva ukoliko se ne primjenjuju redovito.

YouTube video
Pseće buhe su vrlo čest problem kod mnogih pasa.

Ogrlice za pse

Sigurno ste u šetnji parkom viđali pse s različitim raznobojnim ogrlicama koje ne služe kao dio povodca te ste se pitali što je to. Naime, to su ogrlice koje u sebi sadrže insekticide protiv psećih buha i krpelja te djeluju preventivno. 

S obzirom na to da one djeluju samo preventivno, važno je nakon svake šetnje pregledati psa jer u slučaju ugriza ove ogrlice nisu učinkovite. Cijene ogrlica ovise o prodajnom mjestu i promjeru pa tako ogrlice protiv buha za manje pse koštaju oko 100 kuna, dok one za veće koštaju između 150 i 200 kuna.

alergija kod pasa

Alergije kod pasa nisu rijetkost

Baš kao i ljudi i kod pasa može doći do zdravstvenih problema, kao što su alergije. Naime, alergije kod pasa nisu ništa neobično, dapače, vrlo su česte.

Postovi iz iste kategorije: