Najnovije vijesti

Najnovije vijesti

SUP daske za sve ljubitelje surfanja

SUP daske na napuhavanje za vožnjo na vodi

Velik je broj onih koji su u moru hobija i rekreativnih sportova svoje zadovoljstvo pronašli u surfanju. Svatko tko je barem jednom krenuo u potragu za idealnom daskom za surfanje zna kako to nije najlakši pothvat. 

Upravo zato vrlo je važno prije kupnje se informirati o kvaliteti daski, posebno kada se radi o SUP daskama na napuhavanje kako ne bi došlo do neželjenih oštećenja prilikom korištenja. U trgovinama sa sportskom opremom danas se možete pronaći vrlo široki asortiman najrazličitijih modela. Ako niste sigurno što kupiti, bolje se raspitati kod prodavača koji će vam preporučiti određene modele, ovisno o tome jeste li početnik ili trebate nešto napredniji oblik i model.

Razmislite o svojoj građi za surfanje

Stručnjaci savjetuju kako je najvažnije pravilo kada se kupuju SUP daske na napuhavanje to da ju izaberete s obzirom na svoju tjelesnu građu. Naime, prikladan volumen je iznimno važan jer ukoliko on nije dobar može doći do toga da ćete vrlo teško upravljati svojom SUP daskom na napuhavanje.

SUP daske na napuhavanje FastblastTech
SUP daske na napuhavanje morate odabrati s obzirom na svoju tjelesnu građu.

Njihova nosivost izračunava se tako d se volumen podijeli s 3 te mu se doda od 0 do 15 kilograma, ovisno o konstrukciji. Na taj način će model volumena 285 L imati nosivost od 95 do 110 kilograma.

Izaberite kvalitetnu tehnologiju izrade SUP daske

Kao što su važne ostale specifikacije, vrlo je važno i kojom tehnologijom je daska izrađena, a stručnjaci savjetuju kako je kod SUP daski na napuhavanje najbolja tehnologija tehnologija varenja.

YouTube video
Video: Kako odabrati Stand Up Paddle Board (SUP) za početnike

Naime, tehnologijom varenja se dva materijala stapaju jedan u drugi što onemogućava kasnije odvajanje tih materijala. Također, to će spriječiti i oštećenja na do kojih može doći zbog utjecaja sunca i soli. Taj problem je prisutan kod modela koji su napravljene uz pomoć tehnologije lijepljenja.

Najnovija Starboard tehnologija

Još novija tehnologija izrade SUP daski na napuhavanje je Starboard Airline tehnologija koju karakterizira upotreba aramidnog kabela kojim se određuju konačni oblik i tvrdoća daske. Naime, aramidni kabel je unutar ove tehnologije pričvršćen za nos i za dno daske te odatle ide skroz do peraja daske. 

Koristeći model napravljen ovom tehnologijom imate mogućnost kontroliranja tvrdoće daske u svakom trenutku. O tome koliko je Starboard Airline tehnologija superiorna govori i činjenica da je na jednom takvom Connor Baxter pobijedio 2018. godine, pobijedivši svoje protivnike koji su se utrkivali na karbonskim modelima.

Postovi iz iste kategorije: