Najnovije vijesti

Najnovije vijesti

Regali za knjige koji krase prostor

Bez obzira na veličinu prostorije ili stil koji u njoj prevladava, regali i police su uvijek dobrodošli elementi koji će podići prostor i unijeti svježinu u njega. Ova praktična rješenja za odlaganje knjiga mogu se pronaći u gotovo svakom domu, ali ne samo radi svoje iznimno visoke funkcionalnosti već i zbog toga što će unijeti dašak osobnosti vlasnika, s obzirom na to da je izbor knjiga i ukrasnih dodataka koji će se naći na toj polici jedinstven za svaku osobu.

Regali nisu samo za knige

Regali za knjige gotovo nikada ne sadrže samo knjige – često imaju i osobni pečat koji se može lako stvoriti pomoću ukrasa, okvira sa slikama, umjetnina i sličnih sentimentalnih elemenata. Na tržištu postoji različitih boja i veličina. Mlade obitelji i samci često se odlučuju na kupnju bijelih drvenih regala za knjige koji vizualno povećavaju prostor i stvaraju dojam čistog prostora.

Odabir regala

Starija populacija većinom bira klasičnije modele boje drveta, posebno za regale za knjige, jer tako stvaraju dojam prave biblioteke. Obično je najbolji izbor uzeti čisto drvo i ne birati kombinacije drveta. Iako cijena čistog drva raste s obzirom na “reciklirane mješavine”, možete biti sigurni da će takav komad namještaja biti teži i kvalitetniji te da ga svakako neće uništiti težina knjiga koje nosi.

Čitajte i sljedeći članak: Ključni dodatak za spavaće sobe najmlađih

Izbor dječje posteljine je vrlo važan, naime, vrijeme koje djeca provedu u krevetu je dugo, zbog čega je vrlo važno da im dječja posteljina na kojoj spavaju i provode svoje vrijeme bude udobna. 

Moderni regali

Moderni regali za knjige odlične su izvedbe jer omogućuju prilagodbu polica po vlastitim potrebama i omogućuju kombiniranje različitih dizajna. Također su često i neobičnijih oblika kojima se može osvježiti prostor. Cjenovni rang regala za knjige je vrlo širok pa možete birati ono što vam trenutno pristaje u vaš kućni budžet. Prilikom kupnje obratite posebnu pozornost na čvrstoću materijala jer knjige mogu stvoriti veliki teret i oštetiti vaš regal ili izgubiti funkciju ako knjige i ostale ukrase ne možete rasporediti po želji.

YouTube video

Regali za knjige proizvode se i u visećim varijantama, kako bi se maksimalno iskoristio prostor pa ih zbog toga možete postaviti i na dva ili više mjesta i tako stvoriti živost u dizajnu. Ponekad je najbolja opcija odlučiti se za zidne regale koje možete postaviti i na nekoliko razina: ako površina poda nije idealna, iskoristite površinu zida.

Postovi iz iste kategorije: