Najnovije vijesti

Najnovije vijesti

Regali za dnevni boravak koji poboljšavaju prostor

Postoji nekoliko osnovnih komada pokućstva koje bi svaki dom trebao imati, bez obzira o kojem stilu uređenja se radi. Jedan od njih svakako je i kvalitetan regal za dnevni boravak, koji izgleda lijepo, ali također omogućuje jednostavnu organizaciju sitnica te dovoljno prostora za sve što vam u dnevnom boravku treba, od radija i televizora do dokumenata i knjiga.

Potraga za onim idealnim modelom može trajati dugo, pogotovo ako su vaše želje veoma specifične ili pak vaš prostor postavlja mnoga ograničenja, no trud se svakako isplati jednom kada napokon pronađete ono što tražite.

Osnovne smjernice pri odabiru namještaja

Kada se biraju regali za dnevni boravak, svakako trebate razmisliti o tome kako funkcionira vaš prostor, koji stil vam odgovara te kakve su vaše navike. Imate li potrebu za čestim razmještanjem prostora, primjerice ako planirate zasnovati ili povećati obitelj, pa će vam trebati fleksibilnije uređenje prostora, potražite višedijelne regale manjih dimenzija koje ćete moći premještati po potrebi.

Uz to, obratite pozornost na boje i orijentaciju prostora. Ako je dnevna soba malena te veći dio dana nije dobro osvijetljena, modeli s puno zatvorenih i tamnih površina mogli bi dodatno zatvoriti prostor te ga učiniti vizualno skučenijim. Najbolji odabir su regali za dnevni boravak koji kombiniraju nekoliko različitih tekstura i boja u jednostavnom obliku koji se lako može uklopiti u svaki oblik prostora, poput onih u skandinavskom stilu.

Klizne vodilice za ladice

Pročitajte i članak “Vodilice su ključni element strojeva“.

Organizacija u dnevnom boravku

Druga strana cijele priče je i prostor za skladištenje. Regal za dnevni boravak trebao bi nuditi nekoliko vrsta prostora za skladištenje, poput ladica te zatvorenih i otvorenih polica. Imate li mnogo dekorativnih detalja koje želite izložiti, umjesto otvorenih polica potražite modele sa staklenim vratima, koje će vam olakšati održavanje čistoće i urednosti.

YouTube video

Uz to, staklene police također su dobra ideja jer propuštaju svjetlo pa neće stvoriti vizualni zid ako ih postavljate blizu prozora. Idealni modeli također bi trebali imati i dovoljno prostora za televizor i sve popratne sadržaje koje uz televizor idu, poput igraće konzole, radija, DVD reproduktora, zvučnika i sličnog. S obzirom da svi ti dodatci imaju svoje kabele za struju i spajanje, važno je pronaći model koji će vam omogućiti jednostavnu organizaciju istih.

Postovi iz iste kategorije: