Najnovije vijesti

Najnovije vijesti

Kožni dvosjedi za dnevni boravak

Kožni dvosjedi su svevremenski klasik

Jedna od glavnih stvari u dnevnom boravku su dvosjedi ili neka druga sjedeća garnitura. Oni su tu da nam boravak i sjedenje čine udobnim, stoga je neophodno odabrati kvalitetan dvosjed. Samo uređenje stana zna predstavljati pravu muku i biti veoma stresno. Kako biste izbjegli stres i neplanirane probleme, ključno je planirati uređenje i voditi se planom. Prvo detaljno isplanirajte kako želite urediti prostor i koji namještaj kupiti, pa tek onda krenite u uređenje.

Kroz tekst vam donosimo neke ideje za uređenje prostora i web trgovinu gdje možete kupiti sav potreban namještaj po odličnim cijenama.

Uređenje stana

Ako uređujete stan, morate odlučiti u kojem stilu ga uređujete. Veoma je bitno da je cijeli stan jednak i da nema odstupanja u prostorijama. Zamislite samo kako bi izgledao stan koji je starinski uređen i onda u dnevni boravak se stave šareni, moderni dvosjedi. Zbog toga je neophodno da odaberete stil uređenja kojeg ćete se držati ili ako uređujete samo dnevni boravak prilagodite uređenje prema ostalim prostorijama.

Moderni dvosjedi.
Dvosjedi se mogu pretvoriti u krever

Raspored rasvjete

Prirodna svjetlost u stanu je najbolji i najkvalitetniji izvor svjetla, no kada padne mrak rasvjeta je neophodna za boravak u prostoru. Dvosjedi čine boravak i sjedenje ugodnim, no nitko ne voli biti u mraku! Pobrinite se da rasporedite svjetlost po cijeloj prostoriji i da je ima dovoljno.

YouTube video
Video: Savjeti kako birati sjedeću garnituru

Slaba svjetlost može umarati oči i cjelokupan dojam prostorije smanjiti. Uz glavno rasvjetno tijelo na stropu, možete dodati i neke samostojeće lampe, koje su osim odličnog izgleda i veoma korisne.

Koji dvosjedi su najbolji?

U ponudi namještaja za dnevni boravak pronaći ćete:

  • regale
  • dvosjede
  • ostale sjedeće garniture

Odgovor na pitanje koji dvosjedi su najbolji je veoma težak, jer se odabir razlikuje prema ostatku stana. Imajte na umu da uvijek birate udobne i kvalitetne dvosjede, kako bi što dulje trajali. Kožni dvosjedi su svevremenski klasik i uvijek će se smatrati lijepim i luksuznim, dok su tekstilni s druge strane znatno jeftiniji i izgledaju moderno. Na vama je da odaberete onaj koji vam se najviše sviđa i najbolje uklapa u stan.

Dvosjedi dostupni za narudžbu

Ako su vam glavni izbor dvosjedi, to znači da nemate previše prostora u dnevnom boravku. Prije kupnje potrebno je izmjeriti mjesto predviđeno za dvosjed, kako ne biste kupili preveliki. Odlučite kakav izgled želite i nemojte dopustiti da vam ostali dvosjedi iz ponude odvlače pažnju. Cjelokupan namještaj za uređenje prostora možete naručiti u web trgovini Dom 24. Od sjedećih garnitura, pa sve do namještaja za kuhinju i sve to uz besplatnu dostavu.

Postovi iz iste kategorije: