Najnovije vijesti

Najnovije vijesti

Razveselite dijete zanimljivim osvjetljenjem dječje sobe

dječja svjetla

Kada je riječ o uređenju doma, osvjetljenje je jako bitna stavka. Pravilno osvjetljenje je važno ne samo zbog svoje prvotne namjene, već i zbog toga što kvalitetno izabrano osvjetljenje može vizualno povećati prostor i stvoriti atmosferu koju želite u pojedinoj prostoriji. Osim toga, ukoliko imate ekstravagantan luster, on će zasigurno privlačiti pažnju i ukrasiti vaš strop. 

Ipak, kada je riječ o dječjim svjetlima, odnosno o osvjetljenju dječje sobe, najvažnije da je odabrano rasvjetno tijelo prikladno za djecu, a važno je i da se djeci sviđa stoga nije loše odabrati rasvjetno tijelo zanimljivog oblika ili dizajna. 

Plafonjere kao česta rasvjeta u dječjoj sobi

Plafonjere su najčešći oblik rasvjetnih tijela koji možemo vidjeti u dječjim sobama, posebno zbog toga što na plafonjerama mogu biti naslikani likovi ih njihovih omiljenih crtića ili slikovnica. Ipak, samo jedno rasvjetno tijelo nije dovoljno da kvalitetno osvijetli prostor. 

Kvalitetno osvjetljenje posebno je važno u dječjoj sobi kako bi djeca što manje naprezala oči. Zbog toga, kod se kupuju dječja svjetla za dječju sobu, korisno je zaboraviti na stvaranje atmosfere i koncentrirati se na kvalitetu osvjetljenja i praktičnost rasvjetnih tijela. 

Stolna dječja svjetla

Ukoliko imate dijete koje pohađa osnovnu školu, svjesni ste koliko vremena u danu osnovnoškolci provedu za radnim stolom pišući zadaću, čitajući lektire i učeći. Zbog toga je jako važno da dijete na stolu ima kvalitetnu stolnu ili samostojeću lampu koja će:

  •  Pružiti kvalitetnu rasvjetu radnog stola
  •  Stvoriti djetetu što bolje uvjete za pisanje zadaće ili učenje

Ukoliko vaše dijete voli čitati na krevetu, nije na odmet postaviti i noćna dječja svjetla iznad kreveta kako bez obzira na to gdje bilo, dijete ne treba naprezati oči ili se razbuđivati paleći veliko sobno svjetlo. 

Sigurnost na prvom mjestu 

Ukoliko imate malu djecu, svjesni ste koliko su znatiželjni. Zbog toga je važno osigurati da sva dječja svjetla budu sigurna. Zbog toga je pri kupnji dječjih svjetala važno voditi računa o tome od kojeg su materijala izrađena te birati kvalitetu ispred štednje. 

YouTube video
Ideje za dječja svjetla i osvetljenje dječje sobe

Posebno ako imate malo dijete, važno je izabrati ona rasvjetna tijela koja imaju zaštićenu žarulju, a jedno od dobrih rješenja su sve popularnija LED dječja svjetla. Izbora u trgovinama s rasvjetnim tijelima nije bilo nikad više pa ne biste trebali imati problema s pronalaskom idealnih modela za dječju sobu.

Postovi iz iste kategorije: