Najnovije vijesti

Najnovije vijesti

Drvene igračke ponovo su popularne

Sjetite li se svog djetinjstva, vjerojatno će vam prije ili kasnije na pamet pasti neka veoma draga igračka s kojom ste se svakodnevno igrali. Šanse su, pogotovo ako ste starijih generacija, da ste se kao dijete igrali upravo sa drvenim igračkama, koje se polako vraćaju na scenu kao jedan od najpopularnijih izbora za roditelje.

Izbor je danas vrlo velik u trgovinama, a s njima možete biti sigurni u dugotrajnost zbog materijala od kojih su izrađene.

Ekološki prihvatljive igračke

Drvene igračke mnoge su ljude pratile kroz djetinjstvo kao glavni izvor zabave. U mnogim domovima igračke su se čak i izrađivale kao poklon za blagdane ili rođendane, koji je u sebi nosio i veliku sentimentalnu vrijednost.

Ipak, u zadnjih nekoliko desetljeća, drvene igračke sve su više padale u zaborav dolaskom plastike, koja je mnogo jeftinija i lakša za masovnu proizvodnju, pa je samim time bila i pristupačniji izbor roditeljima. Ipak, one drvene se polako vraćaju u domove, jer su dugotrajnije, prirodnije i stvaraju manje onečišćenja u proizvodnji i odlaganju.

Igra za velike i male

Glavna prednost drvenih igračaka je njihova trajnost. Za razliku od plastičnih, mnogo ih je teže razbiti ili pokidati, pa su samim time otpornije i dugotrajnije te se mogu koristiti iz generacije u generaciju. Uz to, ako se slučajno pokidaju, također ih je mnogo lakše popraviti, jer je za to često potrebno nešto osnovnog alata i ljepila za drvo. Drvene igračke također se lako mogu i restaurirati, a postoji uistinu velik izbor igračaka koje će pobuditi maštu svih generacija, od slagalica s bojama i oblicima za najmlađe do blokova različitih oblika kojima se može izgraditi cijeli grad za one malo starije.

Pripazite na kvalitetu igračaka

Dokaz kvalitete drvenih igračaka je i to što se one mogu pronaći gotovo u svim vrtićima, od najmlađih pa sve do predškolskih grupa. Ipak, kupujete li sami, važno je da obratite pozornost na njihovu kvalitetu – pogotovo ako se radi o obojenim igračkama.

YouTube video

Boje za drvo moraju biti posebno prilagođene tako da ne sadrže teške metale te se ne skidaju s igračke prilikom igre, kako dijete ne bi progutalo komadiće boje ili pak patilo od negativnih posljedica trovanja teškim metalima. Stoga kod kupnje uvijek potražite oznake certifikata kojima proizvođač jamči sigurnost korištenja za djecu.

Guralice za djecu odličan su prvi korak jer se mogu pronaći u veličinama za djecu od oko 88 centimetara visine, što je prosjek za djecu od oko 2 godine starosti.

Postovi iz iste kategorije: