Najnovije vijesti

Najnovije vijesti

Idealno prvo prijevozno sredstvo za djecu

Dječje guralice Hotwalk Sagan

Kupnja prvog bicikla velik je korak kako za roditelje tako i za buduće male bicikliste. Ipak, kako bi učenje vožnje bicikla bilo što bezbolnije i jednostavnije, dobro je prije bicikla uložiti u guralice za djecu, koje će im omogućiti učenje osnovnih vještina potrebnih za lakše savladavanje idućeg koraka.

One će im omogućiti da od malih nogu nauče nešto više o ravnoteži pa će im kasniji prelazak na pravi bicikl biti puno jednostavniji.

Prijevozno sredstvo za one najmlađe

Veličina bicikla određuje se prema visini mališana koji će ga voziti, a najmanji bicikli prilagođeni su za djecu visine od oko 100 centimetara. Ipak, ako želite da vaš mališan krene voziti bicikl čak i prije, onda su kvalitetne guralice za djecu odličan prvi korak jer se mogu pronaći u veličinama za djecu od oko 88 centimetara visine, što je prosjek za djecu od oko 2 godine starosti.

Dječje guralice Likeabike Jumper
Guralice za djecu Likeabike Jumper

Dječje guralice daju im mogućnost da u biciklističke vode krenu u najranijem dobu, ali i ranije i jednostavnije nauče voziti pravi bicikl i to bez pomoćnih kotača.

Sigurnost djece na prvom mjestu

Osim što se mogu pronaći u veličinama i za najmlađe, guralice za djecu također su i mnogo sigurnija opcija za mlade, neiskusne bicikliste. Razlog tomu je što djeca tijekom vožnje s obje noge mogu punim stopalom dotaknuti tlo, pa je šansa da padnu mnogo manja.

Uz to, guralice za djecu ne mogu ići veoma brzo, a često dolaze i s raznim sigurnosnim dodatcima koji omogućuju roditeljima da kontroliraju:

  •  Brzinu
  •  Smjer

Dječje guralice također su odlična praksa za pravi bicikl, kroz koju djeca uče i vježbaju održavanje ravnoteže, što učenje vožnje na pravom biciklu onda čini jednostavnijom.

Pročitajte sljedeći članak: Jednostavne društvene igre za sve generacije

Postoje i društvene igre koje ne morate kupiti, već ih jednostavno možete igrati bez ikakvih posebnih pomagala. Jedna od takvih je i tzv. abecedni dijalog.

Kupite pravu veličinu dječje guralice

Kod kupnje guralice za djecu najbolje je svog mališana povesti u kupnju, kako bi je odmah mogli i isprobati. Općenito, pravilo za pravu veličinu dječje guralice je da kada mališan sjedi na dječjoj guralici može s oba stopala u potpunosti dotaknuti tlo, s tim da noge moraju biti do kraja ispružene.

YouTube video

Guralice za djecu starosti do 4 godine često nemaju mogućnost prilagodbe visine, no za one starije mogu biti veoma slične klasičnim biciklima, samo bez mehanizma s pedalama, tako da se na njima mogu namjestiti visina sjedala i volana, što znači da ćete isti model moći koristiti duže vrijeme.

Postovi iz iste kategorije: