Najnovije vijesti

Najnovije vijesti

Približite zemljopis djeci uz kartu svijeta

Karta svijeta za djecu u obliku naljepnice za zid odlična je ideja

Karta svijeta za djecu može se pronaći u mnoštvu različitih oblika. Ipak, imate li malog radoznalca, onda su najbolje one interaktivne. Interaktivne karte svijeta za djecu omogućuju mališanima da rade upravo ono u čemu najviše uživaju – postavljaju pitanja i dobiju odgovore. 

Mogu se pronaći u više oblika, od programa na računalu pa sve do društvenih igara, pa je moguće pronaći ponešto za svakog mališana. Kod ovakve vrste ipak je važno imati na umu kako su one prilagođene za mališane starije od 6 godina!

Karta svijeta za djecu s magnetima

Korisno i lijepo rješenje za učenje zemljopisa

Želite li potaknuti vaše mališane da sami istražuju naš planet, onda je karta svijeta, koju možete kupiti u internetskoj trgovini Pchelica.com, za djecu u obliku postera odlična ideja. Modeli u tom obliku najčešće dolaze s mnoštvom simpatičnih ilustracija koje pričaju kratku priču o svim dijelovima svijeta.

YouTube video

Korisno i udobno rješenje za djecu

Karte svijeta za djecu mogu se pronaći u mnogo oblika. Oni koji sliče kartama ili posterima najbolji su kada se radi o izravnom učenju. Ipak, ako imate dijete koje nije pretjerano zainteresirano za zemljopis ili pak želite da vaše dijete osnovne informacije usvoji na suptilan način, onda su modeli obliku društvene igre odlična ideja. 

Pročitajte sljedeći članak: Jednostavne društvene igre za sve generacije

Prednost socijalnih igara je što mogu potaknuti djecu na čitanje enciklopedija i knjiga koje govore o nekim temama, što će obogatiti njihov rječnik i znanje o nekoj temi.

Od najmlađih dana, kada se mališani obožavaju igrati na podu, karte svijeta za djecu mogu imati dvostruku ulogu, na primjer u obliku:

  • tepiha
  • podloške za sjedenje na podu

I dalje informativna, ovakva karta svijeta može poslužiti samo kao toplo mjesto za sjedenje dok, na primjer, igrate društvene igre ili pak i kao mjesto za učenje.

Postovi iz iste kategorije: