Najnovije vijesti

Najnovije vijesti

Tonik kao neizostavni dio rutine čišćenja lica

Tonik za lice pomaže vratiti hidrataciju i elastičnost koži

Unatoč pojavi sve većeg broja proizvoda preparativne kozmetike po pristupačnim cijenama, mnogi ni danas ne znaju čemu služi tonik za lice te većina i dalje smatra kako nije neophodan u njihovoj rutini njege lica.

Tonik za lice je tekućina čija je baza uglavnom voda, a ostatak čine aktivni sastojci poput biljnih ekstrakata ili esencijalnih ulja. Važno je znati kako je on korak u rutini koji slijedi nakon čišćenja lica, a prethodi nanošenju seruma, ulja ili kreme. Upravo zbog toga, predstavlja svojevrstan međukorak između čišćenja i ostatka njega te je odlična priprema kože za ostatak njege.

Tonik za lice je tekućina čija je baza uglavnom voda
Revolution Skincare tonik za lice

Važnost korištenja tonika za lice

Svima je poznat neugodan osjećaj zatezanja kože nakon umivanja nekim od sredstva za umivanje ili skidanje šminke. Upravo tu učinkoviti tonik za lice pomaže vratiti hidrataciju i elastičnost koži. Osjećaj zatezanja nastaje zbog više razloga:

  • proizvod za umivanje sadrži agresivne sastojke koji nadražuju kožu
  • koža je suha
  • voda kojom se umivamo je puna kamenca

Upravo se u ovim razlozima prikazuje važnost korištenja tonika za lice za održavanje optimalne razine vlažnosti i elastičnosti naše kože:

  • uklanja ostatke vodenog kamenca, mrtve stanice kože i eventualne ostatke šminke 
  • postiže se optimalna pH vrijednost kože 
  • daje koži potrebnu hidrataciju te je na taj način priprema za sve iduće korake u rutini njege
  • on može imati i specifičnu ulogu (smanjenje pora, smirivanje kože, matiranje kože)
  • predstavlja svojevrsnu barijeru i onemogućava prodiranje nečistoća iz okoliša u kožu

Pravilno korištenje kozmetičkih proizvoda

Kao i kod drugih kozmetičkih proizvoda, kod tonika za lice vrlo je važno pravilno ga koristiti kako bismo iz njega izvukli najviše. Prije korištenja, važno je proizvodom za čišćenje lica dobro očistiti kožu od nečistoća ili šminke.

YouTube video
Video: Sve što trebate znati o tonerima za lice

Potom, na blazinicu stavljamo preporučenu količinu tonika za lice i njome prelazimo po licu kako bismo hidratizirali lice ili uklonili eventualne zaostale nečistoće ili šminku.

Također, tonik sa lice se može staviti i na prste te utapkavati u lice, što se preporučuje u jutarnjoj rutini. 

Odaberite pravu kozmetiku za sebe

Osim što ga je važno pravilno koristiti, važno je i dobro odabrati tonik za lice prema tipu i potrebama kože pa bi tako osobe sa suhom kožom trebale odabrati onaj koji u sebi sadrži ulja te će na taj način nahraniti kožu. 

S druge strane, osobe s masnom kožom trebale bi izabrati tonik za lice s vodenom bazom koji će njihovoj koži pružiti hidrataciju, a neće ju dodatno zamastiti.

Postovi iz iste kategorije: