Najnovije vijesti

Najnovije vijesti

Omega 3 kapsule čuvaju zdravlje vašeg tijela

Omega 3 kapsule

Održavanje zdravlja sve je veća briga u današnjem užurbanom stilu života. Dovoljan unos nutrijenata važnih za život itekako može pomoći u održavanju zdravlja tijela, no i uz zdravu prehranu ponekad je teško postići željene ciljeve. Upravo radi toga, tu su dodatci prehrani koji će vam pomoći ciljano utjecati na određene probleme te kvalitetno nadopuniti svoju prehranu nutrijentima koji vam nedostaju u tijelu.

Tražite li dodatak prehrani koji će vam pomoći održati zdravlje srca, mozga i krvožilnog sustava, omega 3 kapsule odličan su odabir za vas, koji će vam omogućiti da svaki dan u tijelo unesete dovoljnu količinu omega 3 kiselina i održite zdravlje svoga tijela.

Važnost omega 3 kiselina

Omega 3 kiseline važan su sastojak neophodan za održavanje zdravlja vašeg tijela. Glavni izvor je plava riba, iako se one mogu pronaći i u :

  • ribi iz hladnijih mora,
  • algama,
  • plodovima mora,
  • orašastim plodovima,
  • sjemenkama.

S obzirom da omega 3 masne kiseline utječu na održavanje zdravlja srca i krvožilnog sustava, mozga i vida, one su jedan od najvažnijih spojeva za naše zdravlje, a ipak, sve ih manje unosimo prirodno, prehranom. Upravo radi toga, omega 3 kapsule odličan su nadomjestak za prirodni unos.

Učinkovit i fin okus kapsula

Glavni izazov kod stvaranja omega 3 kapsula je njihov okus. Visoka koncentracija i pročišćenost utjecat će na što veću učinkovitost kapsula, no s obzirom da je najbolji izvor omega 3 kiselina riba, odnosno riblje ulje, veoma je teško izbjeći njegov neugodan okus. Upravo radi toga, sve se češće kapsulama dodaju razni, najčešće slatki, voćni okusi, kako bi se okus ribljeg ulja što bolje zamaskirao.

YouTube video

Uz to, sve su češće omega 3 kapsule napravljene i od ulja račića, koje imaju mnogo manje upečatljiv okus. Ako ste vegetarijanac, onda vam proizvodi od ribljeg i ulja račića vjerojatno nisu zanimljivi, no umjesto njih možete se odlučiti za kapsule ovih značajnih kiselina napravljenih od algi, koji su prihvatljiva opcija za taj način prehrane. Na kraju, bez obzira za koji proizvod se odlučili, važno je da poštujete upute za korištenje i pazite da ne prekoračite dozvoljenu dnevnu dozu kako ne bi došlo do neželjenih posljedica.

Imate problem sa zatvorom? Onda si pročitajte članak “Kako spriječiti zatvor stolice i poboljšati probavu?“.

Postovi iz iste kategorije: