Najnovije vijesti

Najnovije vijesti

Lijek star kao i ljudska kultura

Na današnjem tržištu možete pronaći veliki broj lijekova i ljekovitih preparata koji mogu imati pozitivan utjecaj na vaše cjelokupno zdravlje i pravilan rad organizma. Jedan od tih „provjerenih“ lijekova jeste i lijek koji se koristi već tisućama godina – Tribulus terrestris bio, kod nas poznat i kao babin zub.

Babin zub raste u suhim predjelima Azije i Amerike, a rasprostranjen je i u južnijim dijelovima Europe, pa tako se može pronaći širom hrvatskog primorja. Ova biljka je kod nas zapravo korov, pa je zapravo dobro upoznati se s nekim njenim svojstvima.

Babin zub kao afrodizijak

Jedna od najpoznatijih upotreba ovog preparata jeste lijek za impotenciju, budući da se korištenjem Tribulus terrestris bio pozitivno utiče na naš krvotok, a kasnije i na cjelokupan organizam.

Aktivni sastojci koji se mogu pronaći u ovoj biljci potiču hipofizu koja dalje potiče lučenje LH hormona, koji na kraju daje znak polnim žlijezdama da pojačaju lučenje polnih hormona. Na taj način se pojačava proizvodnja spermatozoida, samim tim i polna moć muškarca.

Što se tiče direktnog dejstva na krv, ona su mnoga, kako ovaj preparat pomaže u snižavanju kolesterola u krvi. Kod žena ova biljka također ima pozitivan utjecaj i na normalan menstrualni ciklus i usklađenu ovulaciju.

Tribulus terrestris bio za sportaše

Ova biljka nije samo lijek za neplodnost i poboljšavanje krvotoka, već ima i brojna pozitivna dejstva za ljude koji nemaju problema s pomenutim.  San svakog sportaša jeste da bude najbolji u svom sportu, a to se ne može postići bez zdravog organizma, i u najvećem broju slučajeva velike količine mišićne mase.

Zdrav život i mišićna masa su direktno povezani, a ova biljka utječe upravo na oba faktora. Osim što poboljšava ukupno zdravlje tijela, Tribulus terrestris bio pozitivno utječe i na povećanje mišićne mase u tijelu, pa nije čudo što mnogi sportisti koriste upravo preparate od ove biljke kako bi ojačali.

YouTube video

Alternativa steroidima

Ono što je još zanimljivo jeste da je upravo babin zub najzdravija, prirodna alternativa za sve steroidne medikamente, poznatije kao steroide, koji su puni kemije koja u konačnici postane štetna za tijelo sportaša, tako da su ih mnogi zamijenili upravo preparatima ove biljke.

Dodali smo još jedan zanimljiv članak na temu zdravlje koji govori o psihoterapiji u Ljubljani, kako pronači pravog terapeuta i kako vam može pomoči kod vaših psihičkih problema.

Postovi iz iste kategorije: