Najnovije vijesti

Najnovije vijesti

Najam automobila je sve popularniji način putovanja

Najam automobila možda ne zvuči privlačno većini vlasnika automobila, ali ponekad je zapravo u pitanju najelegantnije rješenje za odlazak na put. Velika prednost najma automobila je u tome što birate svoje prijevozno sredstvo pa možete naći vozilo koje u potpunosti odgovara vašoj zamisli: možete izabrati boju, veličinu, broj sjedala i mnoštvo drugih opcija.

Najam automobila je izvrsno rješenje za poslovna putovanja

Svi rent-a-car servisi imaju svoja pravila, ali ona se mogu prilično razlikovati jedna od drugih. Neki servisi dozvoljavaju odlazak s automobilom u inozemstvo, neki to dodatno naplaćuju dok to neki niti ne nude. Odlična usluga koju servisi nude je i najam automobila za vožnju do odredišta, gdje ostavljate auto, a njihovi zaposlenici ga vraćaju na polazište. Ovakva kombinacija najma automobila često se nudi i s vozačem, ali je skuplja opcija.

Bitna stvar koju morate znati je da ćete prilikom najma automobila dobiti automobil s punim rezervoarom, ali ga morate i vratiti punog. Ako ne natočite gorivo kod vraćanja to će vam prilično skupo naplatiti.

Najam automobila sa sobom donosi i ugovor o najmu

Zaposlenik rent-a-car servisa zatražit će vaš potpis na ugovoru pa ga dobro proučite prije potpisivanja. Pitajte što vam nije jasno i nemojte potpisivati na slijepo. Ugovor o najmu automobila mora sadržavati sve bitne stavke, cijene i naknade kao i način rješavanja spora.

YouTube video

Auto dobro provjerite prije preuzimanja i vratite ga u istom stanju. Ako vam se auto slučajno pokvari, nemojte ga popravljati o svom trošku. Rent-a-car agencija ima osiguranje koje sve pokriva. Ako se držite pravila iz ugovora i unajmljujete auto u dobroj vjeri vjerojatno će vaš najam automobila proteći glatko.

Nema vremenskog ograničenja na najam auta

Automobil možete iznajmiti na nekoliko dana, tjedan pa čak i nekoliko mjeseci. Kratkoročni najam automobila podrazumijeva najam od 3 do 6 mjeseci, dok auto možete iznajmiti i dugoročno čak do 36 mjeseci. Možete iznajmiti sve vrste vozila, od malih gradskih, obiteljskih terenskih, a neki iznajmljuju i mala teretna vozila.

Ovakav program najma podrazumijeva osiguranje, održavanje vozila te besplatno zamjensko vozilo ako se vaše prvo vozilo pokvari. Izbor je velik, a odluka je na vama. Iako vam se ovo rješenje čini skupim razmislite koliko novaca inače utrošite u održavanje svog automobila, registraciju i tehnički te u popravke.

Postovi iz iste kategorije: