Najnovije vijesti

Najnovije vijesti

Isplativi online najam automobila

Cijene najma automobila uvelike se mogu razlikovati od unajmljivača do unajmljivača, no dobro je znati kako ćete online rezervacijom i to nekoliko tjedana ili dana unaprijed, zasigurno uštedjeti određenu svotu novca. Navedeno se posebno isplati ukoliko imate određenu kategoriju auta koje želite unajmiti, a i izbjeći ćete last minute povećanje cijene. 

U provjerenom i dobrom najmu automobila mogu vam pomoći online recenzije drugih korisnika kao i najam automobila kod poznatih tvrtki poput aviokompanija ili tvrtki koje ga nude na aerodromima. 

Planiranje vremena vožnje auta

Kada ugovarate najam automobila, vrlo je važno odabrati optimalno vrijeme preuzimanja i vraćanja unajmljenog automobila, stoga dobro razmislite o tome kako biste imali više manevarskog prostora u slučaju nepredviđenih situacija koje se mogu dogoditi u prometu. 

Cijene najma automobila
Cijene najma automobila uvelike se mogu razlikovati od unajmljivača do unajmljivača

Sve navedeno vrlo je bitno zbog toga što neke tvrtke za najam automobila u svojim ugovorima imaju klauzulu kojom korisnicima naplaćuju naknadu u slučaju kašnjenja pri preuzimanju ili vraćanju automobila.

Također pročitajte: Jednostavnije parkiranje uz parking senzore

Udružite se i uštedite na najmu auta

S obzirom na ponekad visoke cijena najma auta, kao odlična opcija čini se dijeljenje putovanja s još nekom osobom. Osim zbog troškova samog najma automobila, dodatan vozač odličan je i kada je riječ po samoj vožnji jer nećete sami morati voziti cijelo vrijeme, što je posebno korisno kod dugih putovanja. Također, imat ćete mogućnost odmora u vidu spavanja ili pak uživanja u gledanju krajolika kojima prolazite.  

YouTube video

Osigurajte se na vrijeme

Prilikom najma automobila, vrlo je važno i upoznati se sa svim mogućnostima osiguranja. Naime, automobili koji se daju u najam obično dolaze samo s osnovnim paketom osiguranja koje ne pokriva svaki dio automobila pa je zbog vaše sigurnosti i zaštite dobro uzeti osiguranje koje pokriva više toga. 

Osim u tvrtkama za najam automobila, policu osiguranja možete kupiti i sami online kod različitih pružatelja usluga osiguranja. Na taj ćete način biti sigurni da na kraju neće biti neugodnih i iznenadnih troškova. 

Saznajte sve bitne detalje oko najma auta

Prilikom najma automobila ne biste se trebali ustručavati postavljanja pitanja koja vas zanimaju ili onoga što vam nije u potpunosti jasno. Stoga se prije uzimanja ključeva u ruke pobrinite da vam je sve jasno:

  •  od toga kako možete vratiti unajmljeni automobil
  •  kakva su pravila vezana uz gorivo
  •  naplaćuju li se lokalne cestarine
  •  postoji li nešto što bi vam se moglo dodatno naplatiti

Tek kada ste dobili odgovore na sva navedena pitanja te ona koja vas osobno muče, spremni ste za početak putovanja.

Postovi iz iste kategorije: