Najnovije vijesti

Najnovije vijesti

Nosači za bicikle su jednostavno rješenje za sva putovanja

Ljudi koji voze bicikle i koriste ih kao prijevozno sredstvo za odlazak na posao, kao omiljeni način vježbanja i opuštanja ili kao praktičan način da upoznaju grad i kreću se kroz njega na jako jednostavan i brz način, ne vole se odvajati od svojih bicikala čak niti tijekom praznika. 

U tu svrhu najbolje će poslužiti nosači za bicikle koji će pomoći smještanju bicikla na automobil prilikom odlaska na neko putovanje, prilikom preseljenja i slično. Postoji nekoliko vrsta nosača za bicikle, a svaka od njih se od drugih razlikuje po nekoj specifičnosti.

Krovni nosači za auto

Krovni nosači za bicikle vrlo su česta opcija nosača za automobil jer se lako postavljaju na krov automobila i mogu podnijeti vrlo veliki teret. Vrlo su funkcionalni i proizvode se u velikom broju automobila tako da je lako pronaći onaj koji najbolje odgovara vašem biciklu, ali i vašem automobilu. Bicikli na takvim nosačima stoje uspravno na krovu automobila, a pojasevi kojima se bicikli pričvršćuju za nosač su podesivi za sve veličine kotača. 

Univerzalni krovni nosači za automobile za bicikle vrlo su česta opcija nosača za automobil jer se lako postavljaju na krov automobila i mogu podnijeti vrlo veliki teret.

Nosači za kuku automobila

Postoje i nosači za bicikle s kukom koji se postavljaju na stražnji dio automobila. Oni su estetski malo bolje rješenje jer ne čine vaš auto višim, a vrlo se lako stavljaju i skidaju s automobila. Najveći modeli ovih nosača mogu nositi do čak četiri bicikla odjednom

Kako funkcionira ova vrsta nosača? 

Oni se postavljaju na kuku za vuču koja se ne može koristiti za to vrijeme, stoga ako ste planirali prikolicu ili nešto slično morat ćete pronaći novi način da ih prevezete (u ovom slučaju najbolji je krovni način). S obzirom na to da nosači imaju mogućnost nagiba u svakom trenutku ćete moći do svojih stvari u prtljažniku. Ova vrsta nosača ima i vlastita sigurnosna svjetla. 

Osim nosača za bicikle za krov i onih koji se montiraju na kuku na stražnjem dijelu auta, postoje i nosači za bicikle na prtljažniku i smatraju se najsigurnijom vrstom nosača. Oni imaju sustav koji sprječava ljuljanje bicikala i omogućuju izoliranje bicikala od udaraca. 

YouTube video

Bicikl se na ovu vrstu nosača pričvršćuje trakama i ima zaštitu protiv klizanja. Najveća im je zamjerka što ne pristaju svakom modelu automobila pa je prilikom kupnje potrebno naglasiti koji je vaš model auta. Još jedna zamjerka ovim nosačima jest što djelomično pokrivaju stražnja svjetla i registracijske pločice pa je uvijek bolje uzeti povišenu verziju ovih nosača.

Bez obzira na to koju vrstu nosača izabrali, važno je da obratite što veću pažnju na sigurnosne komponente i tako spriječite potencijalne nezgode prilikom prijevoza.

Postovi iz iste kategorije: