Najnovije vijesti

Najnovije vijesti

Obvezna dodatna oprema za skijaše

Automobilski nosači za skije

Nosači za auto su dio dodatne opreme svakog automobila, ali su neophodni za svakog tko voli skijanje i ostale zimske sportove jer pomažu u prijevozu različitih tereta poput skija, bicikala, snowboardova i sličnih rekvizita. Postoje različiti nosači za skije, poput onih koji se postavljaju na stražnju stranu automobila, a najčešće su to krovni nosači. Razlog tome je to što krovni nosači skija ne ometaju pogled vozaču, ne proširuju vozilo sa strane te ne zaklanjaju registarske oznake i svjetla te ne onemogućuju otvaranje prtljažnika.

Odabir idealnih nosača za skije

Danas na tržištu postoji puno različitih modela nosača za skije pa je vrlo važno odabrati idealan model za svoj automobil. Automobilski nosači za skije se mogu razlikovati u više toga, a jedna od najvećih razlika među modelima je u tome koliko skija možete postaviti na njih, odnosno koliko skija njima možete prevesti.

Kvalitetni nosači za skije
Nosači za skije za auto za nošenje svih vrsta skija i snowboarda

Stoga je jedan od važnijih kriterija pri odabiru idealnih nosača za skije to koliko vam je mjesta zapravo potrebno na nosačima. Ukoliko kupite prevelike nosače, to ulaganje će biti potpuno bespotrebno. 

Cijene u trgovinama s autoopremom

Cijene nosača za skije se kreću od 400 kuna na više te ovise o kvaliteti samih nosača te njihovoj nosivosti. No, ne moraju uvijek skuplji nosači za skije biti kvalitetniji jer je često primjerice manje kvalitetan nosač s nosivošću od 5 ili 6 skija skuplji od kvalitetnijeg nosača namijenjenog za prijevoz dva para skija. U svakom slučaju, dobro razmislite prije kupnje.

YouTube video
Video: Nosači za skije za Lamborghini

Inovativni dodaci za automobil

Novost u svijetu dodataka za automobil postali su magnetni nosači za skije čija je glavna prednost to što za njihovo postavljanje nisu potrebni poprečni nosači kao kod klasičnih modela. Ipak, ova vrsta nosača za skije ima nekoliko mana koji će nekima možda predstavljati problem. Evo nekih:

  • na njih se mogu postaviti maksimalno četiri para skija
  • postoji ograničenje brzine vozila na koje su postavljeni (130 km/h) 
  • vozilo na koje se postavljaju na svom krovu ne smije imati nikakav krovni otvor ili pak rebrasti krov

No, bez obzira na to, sve se više skijaša odlučuje za ovaj inventivni dodatak za auto.

Osim odabira kvalitetnog nosača za skije i modela koji odgovara vašim potrebama, vrlo je važno dobro postaviti i nosače i skije kako tijekom vožnje ne bi došlo do ispadanja skija ili sličnih nezgoda koje nitko ne želi doživjeti na putu prema odredištu.

Postovi iz iste kategorije: