Najnovije vijesti

Najnovije vijesti

Neophodna automobilska dodatna oprema za zimoljupce

Nosači za skije

Kada govorimo o odabiru idealnih nosača za skije za auto, važno je poslušati stručnjake. A oni uglavnom skreću pažnju na dvije stvari.

Praktičnost 

Krovni nosači za skije i njihova praktičnost se određuje u odnosu na vaš automobil jer idealni modeli ne bi trebali mijenjati balans vašeg automobila, utjecati na iskustvo vožnje ili davati osjećaj nesigurnosti. A to je posebno loš element jer ovdje govorimo o ionako izazovnim zimskim uvjetima na cesti.

Nosivost

Izaberite one automobilske nosače za skije koji mogu prevesti onu količinu skija kojom vi raspolažete. Savjetuje se da je uvijek dobro kupiti one koji mogu prevesti barem jedan par skija više od onoga koliko vi posjedujete, za slučaj da vam nekad bude potrebno.

YouTube video

Savjeti plus za zimska putovanja automobilom

Osim dvaju najbitnijih kriterija pri odabiru auto nosača za skije, vrlo je važno imati na umu i dimenzije vaših skija pa u skladu s njima izabrati model. Isto tako, vrlo je važan i materijal od kojeg su napravljeni jer oni moraju biti izdržljivi zbog pritiska tijekom vožnje te niskih temperatura. 

Čitajte i sljedeći članak: Zadnja svjetla automobila su zaslužna za sigurnost

Zadnja svjetla automobila posebno su bitna, prvenstveno zato što se u velikoj većini slučajeva netko vozi iza nas i dobro je u svim godišnjim dobima signalizirati osobi koliko je „blizu“.

Osim njih, vrlo važan dio automobilske opreme su i lanci za snijeg. Naime, kod njih je vrlo bitno obratiti pozornost na veličinu i širinu guma na vašem automobilu jer ukoliko ta dva elementa nisu uzeta u obzir, lanci za snijeg neće biti funkcionalni. Kako biste bili sigurni tijekom svog zimskog putovanja na skijališta ili odmor, kao najbolje i najsigurnije rješenje za vaš automobil nameću se dobre zimske gume te lanci za snijeg koji su vrlo često i obvezan dio opreme, posebno kada se ide u područja na kojima ima puno snijega.

Vozite auto ugodnije i sigurnije uz držač za mobitel tijekom cijele godine, ne samo zimi. Ako ga još nemate, pročitajte članak i nabavite ga.

Postovi iz iste kategorije: