Najnovije vijesti

Najnovije vijesti

Prevenirajte ozljede uz kvalitetne motorističke rukavice

Iako se na prvi pogled čini kako je u motociklizmu najvažniji izbor idealnog motocikla, tome nije tako. Naime, kako biste bili sigurni na svom motociklu, vrlo je važno obratiti pozornost i na zaštitnu motociklističku opremu. A tu spadaju kacige, motociklističke rukavice, hlače, čizme i druga oprema koja će zaštititi vaše tijelo i spriječiti nastanak ozljeda i lomova ukoliko dođe do pada s motocikla. Stoga svakako nemojte zanemariti njihovu kupnju.

Kriteriji za odabir motociklističkih rukavica

Svaki dio motociklističke opreme pa tako i motociklističke rukavice imaju nekoliko ključnih odrednica koje valja slijediti pri njihovom odabiru, a neke od njih su:

  • uvjeti vožnje
  • stil vožnje
  • praktičnost

Uz navedene kriterije, stručnjaci naglašavaju kako je dobro dati prednost onim modelima koji mogu prekriti i dio rukava majice tijekom vožnje kako bi se osigurala dodatna udobnost tijekom vožnje koja može biti narušena uslijed jakih naleta vjetra.

Vrlo je važno obratiti pozornost na materijale od kojih su izrađene jer on uvelike može utjecati na udobnost i osjećaj tijekom vožnje.

Materijali moto opreme su važni

Osim navedenih kriterija za kupnju moto rukavica, vrlo je važno obratiti pozornost na materijale od kojih su izrađene jer on uvelike može utjecati na udobnost i osjećaj tijekom vožnje. Stručnjaci navode kako najbolji zahvat imaju kožne motorističke rukavice, posebno one s perforacijama koje omogućuju bolji i veći protok zraka u rukama. 

Druga opcija su modeli od sintetičkih materijala koji su lagane, pružaju dobru zaštitu i nešto bolje hlade ruke od onih izrađenih od kože.

Perforacija spašava motocikliste ljeti

Kao što je već naglašeno, ventilacija ruku je vrlo važna, posebno u vrućim ljetnim mjesecima kada se tijelo i prirodno pojačano znoji. Zbog toga je vrlo važno birati modele koje će rukama pružati optimalnu rashlađenost i udobnost

Jedne od takvih su motorističke rukavice s perforacijama, odnosno rupicama koje omogućavaju optimalan protok zraka kroz ruke. Osim ovog tipa, postoje i one koje imaju podesive otvore koji se otvaraju i zatvaraju prema potrebi pa nije loše provjeriti i te opcije.

YouTube video

Veliki izbor u trgovinama s moto opremom

Kada je riječ o ventilaciji, još bolji izbor od perforiranih modela su motorističke rukavice bez prstiju kod kojih su dlanovi i vrhovi šaka zaštićeni, dok su prsti nepokriveni. Na taj se način postiže optimalna ventilacija ruku tijekom vožnje. 

Posebnost ovakvih modela je i to što oni nerijetko imaju podstavljenu zaštitu na pravim mjestima pa su prednosti ove vrste dvostruk – zaštita i ventilacija u jednom. Veliki izbor i sve potrebne veličine potražiti u brojnim trgovinama s moto opremom.

Postovi iz iste kategorije: