Najnovije vijesti

Najnovije vijesti

Ugodnija vožnja uz motorističke rukavice

kvalitetne adventure motorističke rukavice

U posljednjih nekoliko godina motociklizam je postao vrlo popularan sport, a sada se mnogi odlučuju baviti njime rekreativno ili pak profesionalno. U tom smislu, kako bi sigurnost bila zajamčena, vrlo je važno da svaki motociklist posjeduje adekvatnu kvalitetnu i sigurnu motocross opremu, a jedan od važnih dijelova te opreme svakako su i motorističke rukavice. 

Naime, one će ujedno pružiti i sigurnost i udobnost tijekom vožnje, pa je dobro da ih svaki motociklist posjeduje, a najbolje i po nekoliko različitih parova istih.

Motorističke rukavice za svako godišnje doba

S obzirom da je motociklizam sport kojim se bavimo na otvorenom, motociklisti su vrlo podložni promjeni različitih vremenskih uvjeta, pa je dobro i motorističke rukavice kupovati s obzirom na sezonu. U tom smislu razlikujemo:

  • Modele za zimu
  • Modele za ljeto

Ovisno o tome koja je sezona trenutno odabrat ćete jedne od ove dvije vrste. Temeljna razlika među njima svakako je to što su motorističke rukavice za zimu napravljene od nešto debljih i toplih materijala kako bi vašim rukama bilo toplo i kako biste čak i tijekom zimskih mjeseci mogli neometano upravljati svojim motociklom. 

S druge pak strane one za ljeto su napravljene od nešto laganijih materijala, ali svakako materijala koji pružaju dobro prianjanje čak i prilikom visokih temperatura.

Materijali moto opreme su ključni

Iako se zbog porasta popularnosti motociklizma tržište motorističke opreme uvelike proširilo i dalje na tržištu postoje oni proizvođači koje nude neadekvatne dodatke za motocikliste. Kada govorimo o adventure rukavicama, tada je vrlo važno da one imaju dobro prianjanje, odnosno da su napravljene od materijala koji motociklistu pružaju dobru kontrolu nad upravljačem. 

Posebno kvalitetne adventure motorističke rukavice
Jedan od važnih dijelova motorističke opreme svakako su i motorističke rukavice. 

Posebno kvalitetne adventure motorističke rukavice na sebi imaju i dodatke u vidu ojačanih šavova te zaštite za prste koji štite vrste motocikla i motociklista. 

Isprobajte više modela u trgovini motorističkom opremom

Ukoliko tek ulazite u motociklizam i niste sigurni kakve motorističke rukavice trebate, svakako je dobro posjetiti trgovinu motorističkom opremom u kojem će vam djelatnici svojim iskustvom i znanjem pomoći pri odabiru. Kada se odlučite za određeni tip, svakako je savjet da probate modele različitih proizvođača te isprobate različite veličine i na temelju svog osjećaja odaberete idealne za sebe. 

YouTube video
Najbolje motorističke rukavice

Kao što je ranije napomenuto, dobro je imati motorističke rukavice namijenjene različitim vremenskim uvjetima kako biste mogli mirno i sigurno voziti svoj motocikl bez obzira na vrijeme.

Postovi iz iste kategorije: