Najnovije vijesti

Najnovije vijesti

Sigurnija i preglednija vožnja noću

H7 LED žarulje za auto

Automobili su danas sve napredniji, u svakom pogledu. Brojne nove tehnologije se polako ugrađuju u automobile i oni danas mogu puno više od vožnje od jedne do druge točke. Neke od tih tehnologija usmjerene su prema sigurnosti vozača, neke su tu kako bi omogućile bolje performanse, a neke su jednostavno namijenjene za zabavu vozača.

Kada se govori o onima važnima za sigurnost, svakako treba spomenuti rasvjetu. Dobra rasvjeta izuzetno je bitna za sigurnost vozača, ali i svih ostalih sudionika u prometu. LED rasvjeta je tako danas sve češći oblik rasvjete jer pruža vrlo puno, a za vrlo razumnu cijenu.

Razne vrsta LED žarulja za automobile

Mnogi novi modeli automobila danas već imaju serijski ugrađene LED žarulje. Ako vi niste jedan od tih sretnika, možete ih ugraditi i naknadno. Zaputite li se u neku trgovinu s autoopremom, pronaći ćete razne vrste, kao što su H7 LED žarulje za auto. Upravo ova vrsta je jedna od prodavanijih jer odgovara na jako puno različitih modela.

H7 LED žarulje za auto

Osim njih, možete odabrati i one s oznakama H1, H3, H10 te mnoge druge. No, pripazite prilikom kupnje kako biste kupili odgovarajuću varijantu.

Kupite ispravan model prema svom automobilu

Model vašeg automobila je bitan pri odabiru ispravnih LED žarulja. Naime, ne možete sve vrste postaviti na svaki model automobila. A kako biste bili sigurni da ćete kupiti ispravno, na nekoliko različitih načina možete saznati što će vam odgovarati. Jedan od načina je da provjerite taj podatak u knjižici vozila. Naravno, ukoliko imate vrlo star automobil, taj podatak tamo vjerojatno nećete pronaći.

H7 LED žarulje za auto

Drugi način je da provjerite taj podatak na internetu. Proizvođač vašeg automobila vrlo vjerojatno na svojim internetskim stranicama ima bazu svih svojih modela uz koje su naznačene vrste žarulja koje se mogu ugraditi.

Treći način je možda i najjednostavniji. Jednostavno u trgovini pitajte prodavača da vam provjeri koja vrsta vam je potrebna.

Prednosti za vozače automobila

Odlučite li se za H7 LED žarulje za auto, osjetit ćete brojne prednosti. Prije svega, osvjetljenost prostora će biti puno veća. S klasičnim žaruljama, uglavnom ćete imati manji osvjetljeni prostor ispred. No, uz ovu novu generaciju, taj snop svjetlosti će biti puno širi i vidjet ćete puno bolje ispred sebe, ali i s lijeve i desne strane. A to će itekako utjecati na sigurnost pri vožnji.

YouTube video

Osim toga, ovakve LED žarulje za auto troše i puno manje energije, odnosno energetski su učinkovitije pa će i puno duže trajati. Njihova cijena će vam možda na početku izgledati visoka, ali ušteda će dugoročno biti itekako vidljiva jer ih nećete morati često mijenjati.

Ugradnja LED žarulja

Ono što će nekima možda predstavljati problem je sama ugradnja H7 LED žarulja. Kod nekih automobila je zamjenu vrlo jednostavno samostalno odraditi. Dovoljno je ukloniti zaštitne dijelove koji štite žarulje u farovima te ih zamijeniti s drugima. No, kod nekih automobila je vrlo teško pristupiti tim dijelovima, odnosno postavljeni su na dosta nepristupačnim mjestima.

H7 LED žarulje za auto

Ako smatrate da to nećete moći sami odraditi, najbolje je potražiti nekog autoelektričara koji će vam to napraviti. Tako ćete biti sigurni da je sve dobro spojeno i da će sve raditi onako kako to i očekujete.

Također, neke autoelektričarske radionice vam nude i mogućnost kupovine ovih vrsta žarulja direktno kod njih te će vam ih odmah i ugraditi. Mnogima će to biti najbolja opcija jer će sve napraviti na jednom mjestu. Na taj način neće morati prvo odlaziti u trgovinu, a kasnije ponovo odlaziti kod autoelektričara da im to postavi.

Kupnja autoopreme u trgovinama

LED žarulje za auto možete pronaći u lokalnim i internetskim trgovinama. Cijenom se ponekad mogu dosta razlikovati pa svakako dobro pogledajte što se sve nudi i odaberite ono što vam najviše odgovara. Također, sve ima svoje prednosti. Kupnja u lokalnim trgovinama je mnogima prvi izbor zato što mogu zatražiti savjet prodavača. Također, neke lokalne trgovine vam nude i mogućnost da vam odmah postave na automobil autoopremu koju ste kod njih kupili.

S druge strane, kupnja u internetskim trgovinama osigurava da sve obavite iz udobnosti svog doma. Pogledate ponudu, dobijete sve potrebne informacije i naručite ono što vam je potrebno. Također, na ovaj način ćete moći saznati i sve detaljne informacije o svakom proizvodu koje bi vam mogle biti potrebne. Pričekate nekoliko dana i naručena roba vam stigne na kućnu adresu.

Motorističke čizme predstavljaju jedan vid zaštitne obuće. Uglavnom su izrađene od debele i izdržljive kože i imaju dodatna ojačanja. Čitaj više …

Postovi iz iste kategorije: