Najnovije vijesti

Najnovije vijesti

Puloveri kao zimski zaštitni znak

Ženski pulover

Uz čizme i kapute, puloveri su jedan od odjevnih komada koje uvijek povezujemo sa zimom i hladnim vremenom. Naime, svojim izgledom i vrstom tkanine od koje su napravljeni, oni pružaju iznimnu i prijeko potrebnu toplinu tijekom hladnih zimskih dana. 

Nekada su se nosili isključivo kao casual odjevni komad, dok su danas sve češće inkorporirani i u ozbiljnije i poslovne modne kombinacije.

Koji pulover odabrati

Vremenom se svijet proizvodnje pulovera značajno promijenio jer je i potražnja za njima i njihovim modelima porasla. Upravo zbog toga danas u trgovinama možemo pronaći velik broj različitih modela pa se tako mogu kupiti puloveri poput:

  • Onih s niskim ovratnikom
  • Onih s visokim ovratnikom
  • Onih na kopčanje

Osim što se danas razlikuju prema svom modelu i izgledu, oni se uvelike razlikuju i s obzirom na vrstu tkanine od koje su napravljeni. Tako razlikujemo pamučne pulovere, one izrađene od rebraste tkanine, vune, kašmira, končane pulovere i slično.

Udobnost i toplina kao ključni parametri kod kupnje

Kao što je ranije navedeno, puloveri su se uz svojim počecima povezivali isključivo s opuštenim, dnevnim modnim kombinacijama zbog čega su i danas simbol udobnosti. Upravo zato, prilikom kupnje pulovera morate obratiti pažnju na to da on bude udoban, primjerene veličine te da vas materijal od kojeg je izrađen ne smeta ni u kojem slučaju (materijal bocka, tijelo se pretjerano znoji i slično). 

Pulover s visokim ovratnikom
Pulover s visokim ovratnikom

Osim udobnosti, ključna je i njihova toplina, odnosno toplina materijala od kojeg su napravljeni. Najtoplijima su se naravno pokazali muški puloveri od prirodnih materijala poput vune jer vrlo dobro zadržavaju toplinu tijela, a istovremeno ne uzrokuju neugodno znojenje. Zbog togo su upravo vuneni ili oni od kašmira nerijetko prvi izbor brojnih kupaca.

Održavanje odjevnih predmeta je nužno

Za razliku od drugih odjevnih predmeta, puloveri su vrlo delikatan odjevni komad čije održavanje nije jednostavno, posebno ukoliko se radi o onima od vune ili kašmira. Naime, oni načinjeni od ovih materijala zahtijevaju posebne načine pranja, a sušenje bi se trebalo obavljati isključivo na zraku, nipošto u sušilici.

YouTube video
Održavanje puloverja

Isto tako, važno je i s vremena na vrijeme očistiti nakupljene mucice s pulovera kako bi on uvijek izgledao dobro. U tome vam mogu pomoći posebni uređaji koji nježno skidaju mucice i ostavljaju ga glatkim. Sve u svemu, budete li pazili na njihovo održavanje, oni će dugi niz godina imate prekrasnu boju, kao kad su bili novi.

Postovi iz iste kategorije: