Najnovije vijesti

Najnovije vijesti

Radne hlače su temelj sigurnosti radnika

Ukoliko ste osoba koja se često bavi fizičkim poslom bilo da se radi o poslovima u vrtu ili poslovima na gradilištu i sličnim radnim mjestima, radne hlače nužan su dio vaše radne opreme. Iako većina ljudi za radove oko kuće koristi staru odjeću za koju im nije žao ako se uništi, najbolje rješenje je ipak kupnja radnih hlača. One će odlijevati svim izazovima radnih aktivnosti i svim radnim uvjetima poput sjedenja, stajanja, klečanja, čučanja i sličnih aktivnosti.

Duge ili kratke radne hlače

S obzirom da je proizvodnja radne odjeće unaprijeđena, danas je u moguće birati radne hlače dugih i kratkih nogavica, ovisno o radnim uvjetima u kojima radite. Tako primjerice osobe koje rade u hladnim i vlažnim uvjetima trebaju birati modele dugih nogavica s dodatkom tregera, dok osobe koje rade u toplijim i suhim uvjetima trebaju birati modele kratkih nogavica. 

S obzirom da je proizvodnja radne odjeće unaprijeđena, danas je u moguće birati radne hlače dugih i kratkih nogavica, ovisno o radnim uvjetima u kojima radite.

Važne napomene za kupnju radne odjeće

Kod odabira radnih hlača važno je imati na umu da unatoč vrućini i suhim radnim uvjetima treba misliti i na to da u slučaju odabira ovog modela može doći do neželjenih ozljeda i ogrebotina. Također, vrlo važni elementi su i:

  • Broj džepova
  • Način zatvaranja 
  • Podesivost
  • Postojanje džepova na čičak
  • Utori za jastučiće na koljenima, ukoliko klečite

Pri kupnju svako provjerite da je ispunjena barem većina ovih uvjeta jer ćete tako sasvim sigurno biti sigurniji pri radu.

Materijali su ključni za veću sigurnost radnika

Bez obzira što su radne hlače same po sebi napravljene na način da je u njima udobno te da su fleksibilne, prilikom njihovog odabira vrlo je važno obratiti pozornost i na materijal od kojih su izrađene. U tom se smislu savjetuje da osobe koje rade u vlažnim uvjetima izabiru radne hlače od materijala koji ima visok udio poliestera te manji udio pamuka jer će im one omogućiti vodonepropusnost. 

YouTube video

Za rad u hladnijim uvjetima preporučuju se podstavljeni modeli kako bi vam uvijek bilo toplo. Kojim god poslom da se bavite i u kojim god uvjetima radite, obratite pozornost da materijal od kojeg su izrađene jer on mora biti otporan na visoke temperature i na skupljanje kako bi se mogle redovito i dobro prati. Kao najbolji materijal radnih hlača pokazao se pamuk jer je odličan za održavanje zbog svoje mogućnosti podnošenja visokih temperatura, a ujedno je i udoban za nošenje. Također, pamučne radne hlače su vrlo prozračne pa se u njima nećete znojiti.

Kvalitetne radne cipele

Čitajte i sljedeći članak: Spas u radnim uvjetima

Dobre radne cipele temelj svake radne opreme te se ulaganje u njih nipošto ne bi trebalo smatrati luksuzom, već potrebom. 

Postovi iz iste kategorije: