Najnovije vijesti

Najnovije vijesti

Brojne palete sjenila na tržištu

Paleta sjenila Revolution

Nerijetko su se mnogi od nas našli u situaciji da smo odmah nakon što smo vidjeli određenu paletu sjenila na društvenim mrežama pohitali u drogeriju i kupili je. I to bez previše razmišljanja o tome hoće li nam stvarno koristiti i jesu li boje, teksture i pigmentacije u njoj nešto što će u potpunosti zadovoljiti naše potrebe i želje. 

Da se to ne bi ponovilo, u nastavku donosimo nekoliko savjeta za dobar izbor najbolje paleta sjenila za svaku ženu.

Veći omjer mat nijansi u paleti sjenila

Iako su palete sjenila s mnoštvom pigmenata, sjajnih i satenskih sjenila vrlo privlačne i djeluje nam kao da ćemo ih moći svakodnevno koristiti, tome zapravo nije tako. Naime, puno bolji izbor je odabrati onu s većim omjerom mat sjenila jer su one iskoristivije na dnevnoj razini od sjajnih nijansi sa šljokicama koje ionako bolje izgledaju u kombinaciji s mat sjenilima nego samostalno.

Palete sjenila NYX Professional Makeup
NYX Professional Makeup paleta sjenila

Birajte u skladu s bojom svojih očiju

Iako palete sjenila s tirkiznim, narančastim i žutim sjenilima izgledaju vrlo atraktivno, vrlo je mala šansa da one jednako dobro izgledaju i na kapcima. Naime, postoje nepisana pravila o tome kojoj boji očiju pristaje koja boja pa tako:

  • Smeđim očima najbolje pristaju ljubičaste, sive i hladne nijanse
  • Zelenim očima najbolje pristaju crvene i bakrene nijanse

Osim boje očiju, veliku ulogu u izboru nijansi ima i podton kože pa tako žutom podtonu kože najbolje pristaju toplije nijanse, dok ružičastom podtonu najbolje odgovaraju hladnije nijanse. 

Ipak, najbolju i najispravniju odluku donijet ćete kad isprobate paletu sjenila na svom licu ili pak samo na ruci što je u većini drogerija dopušteno s obzirom da postoje testeri. 

Možda će vas također zanimati: Ojačajte svoju vezu romantičnim vikendom za dvoje

Neke boje su atraktivne, ali nenosive na licu

Nije mit kako većinu žena privuku palete sjenila u kojima se nalazi velik broj nenosivih boja poput neonske žute, neonske zelene ili pak tirkizne boje. Sve one privuku svojom upečatljivošću i intenzivnošću, no u praksi one nakon samo jednog nanošenja postanu dosadne te ih vjerojatno više nikada ne upotrijebite.

YouTube video
Video: Nabla – Dreamy Eyeshadow paleta sjenila

Upravo toga svjesni su i proizvođači paleta sjenila koji namjerno u njih stavljaju takve boje kako bi vas privukli i potaknuli na kupnju. Dobar trik za izbjegavanje lošeg odabira ovakvog tipa je da prstom prekrijete jednu ili više intenzivnih boja nakon čega ćete dobiti uvid u to što zapravo dobivate u paketu te jesu li vam te boje i nijanse zaista potrebne.

Pročitajte sljedeći članak: Sandale su ženama omiljena obuća

Bez obzira na svoju visinu, žene vole nositi visoke sandale. Oni pružaju određenu dozu elegancije i zavodljivosti pa svaka žena se trudi u ormaru imati barem jedan takav par.

Postovi iz iste kategorije: