Najnovije vijesti

Najnovije vijesti

Mijenjajte frizure po želji uz ekstenzije za kosu

Ekstenzije za kosu odličan su dodatak za sve koji traže mogućnost brze promjene frizure ili pak žale za dugom kosom i ne žele čekati da ona ponovno naraste. Postoji više različitih vrsta koje se razlikuju po vrsti  materijala, ali i po trajnosti i načinu postavljanja. Tako biste zasigurno trebali uspjeti pronaći nešto za sebe. 

Ipak, važno je napomenuti da se o ekstenzijama za kosu treba dobro brinuti te kako je veoma važno pripaziti i na zdravlje vlastite kose.

Ekstenzije za kosu na češljiće

Ekstenzije za kosu na češljićima odlično su rješenje za sve koji žele brze i kratkotrajne promjene frizure. Mogu se pronaći u verzijama na jedan ili više češljića koji se pri postavljanju zakopčaju u kosu.

Pri postavljanju je važno ostaviti dovoljno kose iznad češljića kako bi on bio prekriven i lako se uklopio u ostatak kose, a ekstenzije za kosu s češljićima lako se mogu postaviti i skinuti u samo nekoliko trenutaka.

Trajne ekstenzije za vašu kosu

Trajne ekstenzije za kosu postavljaju se u frizerskim salonima. Postoji nekoliko načina ugradnje, ali većinom se radi o onima koje se lijepe na postojeće pramenove kose, najčešće keratinskim ljepilom. Ovu vrstu ekstenzija za kosu potrebno je dobro održavati te svakih nekoliko tjedana ponovno postavljati kako bi uvijek bile blizu tjemena.

YouTube video

Za njihovo održavanje potrebne su i posebne četke i šamponi za kosu, a također je važno pronaći profesionalce u koje imate povjerenje, kako ne biste uništili kosu.

Materijal ekstenzija

Postoje dvije opcije kada se govori o materijalu ekstenzija za kosu: 

  • prava ljudska kosa, 
  • umjetne vlasi

Prava kosa zahtijeva nešto više truda, no nudi više mogućnosti stiliziranja te je se može bojiti i djelomično je otporna na toplinu. Umjetna kosa bolja je ako ne želite previše truda ulagati u stiliziranje, s obzirom da kosa zadržava oblik i nakon pranja.

Čitajte i sljedeći članak: Odabir najprikladnijih keratinskih ekstenzija kose

Za ugradnju keratinskih esktenzija na kosu koriste se pramenovi obloženi keratinom i termalna kliješta uz pomoć kojih se ekstenzije stavljaju na prirodnu kosu.

Oprezno s ekstenzijama

Ekstenzije za kosu možda se čine kao čarobno rješenje za stvaranje duge i guste kose, no važno je napomenuti kako s njima ipak treba pažljivo. One su dodatan uteg na vašu kosu, koji može uzrokovati ispadanje, čupanje i pucanje kose, pa čak i ozbiljnije i trajnije probleme. Zato ih uvijek pravilno održavajte.

Postovi iz iste kategorije: