Najnovije vijesti

Najnovije vijesti

Odabir najprikladnijih keratinskih ekstenzija kose

Primjena keratinske tehnologije u ekstenzijama za kosu započela je u Italiji odakle se proširila cijelom Europom i svijetom. Danas su keratinske ekstenzije kose postale vrlo čest odabir mnogih klijentica frizerskih salona širom svijeta. 

One se preporučuju kada želite povećati duljinu kose, gustoću kose, kada želite velike promjene na svojoj kosi te kada je potrebno sakriti nesavršenosti kose poput ćelavosti, ćelavih dijelova kose i slično.

Keratinske ekstenzije za kosu
Kao i svaka druga kozmetička intervencija i keratinske ekstenzije za kosu imaju svoje prednosti i nedostatke.

Ograničenja postavljanja ekstenzija za kosu

Keratinske ekstenzije kose ipak ne mogu stavljati svi na kosu, a evo i ograničenja:

  • ukoliko ste mlađi od 18 godina
  • ukoliko je vaša kosa bila često obojena
  • ukoliko imate kožne bolesti ili ogrebotine na glavi
  • ukoliko imate osjetljivo vlasište
  • ukoliko koristite neke vrste antibiotika, idete na kemoterapiju ili koristite određene hormonske lijekove
  • ukoliko imate alergije

Svakako nemojte zanemariti ova ograničenja jer biste u suprotnom mogli imati problema s njima kada ih postaviti na kosu.

Različite metode implementacije na kosu

Kao i kod raznih drugih metoda, nakon nekoliko godina došlo je do razvoja novih oblika i implementacije tehnologije keratinskih ekstenzija kose pa tako danas poznajemo tri dominantna načina njihove ugradnje.

Talijanski način

Smatra se najsigurnijim i najpouzdanijim. Za ugradnju keratinskih esktenzija na kosu koriste se pramenovi obloženi keratinom i termalna kliješta uz pomoć kojih se ekstenzije stavljaju na prirodnu kosu. Ovom metodom se dobiva duga i gusta kosa koja je vrlo izdržljiva. Ipak, nedostatak ove metode je to što ugradnja vrlo dugo traje te klijentici kapsule mogu smetati tijekom spavanja.

Engleski način

Podrazumijeva korištenje posebnog pištolja koji spaja keratinsku kapsulu i spajalice. Nedostatak ovog načina je to što se ne preporuča korištenje toplinskih aparata za stiliziranje kose u neposrednoj blizini keratinskih ekstenzija kose.

Micro podizanje

Kod ovog načina koriste se transparentne mikrokapsule. One su nevidljive te su iznimno lagane za nošenje.

Prednosti i nedostaci keratinske ekstenzije za kosu

Kao i svaka druga kozmetička intervencija i keratinske ekstenzije za kosu imaju svoje prednosti i nedostatke. Kao glavni nedostatak ističe se uglavnom visoka cijena ugradnje kao i potrebnih korekcija, povećana potreba za njegovanjem kose i korekcijom nakon nekoliko mjeseci, mogućnost početne nelagode tijekom spavanja, pravilo o korištenju hladnog zraka tijekom sušenja kose sušilom za kosu.

YouTube video

No, prednosti je puno više te se tako kao glavne ističu to što se postiže dulja i gušća kosa, što je moguće odabrati bilo koju boju, oblik i dužinu kose, što se nadograđena kosa može uvijati i bojiti, što je ekstenzija gotovo neprimjetna. Zbog svega toga, sve se više žena odlučuje ugraditi keratinske ekstenzije kose.

Postovi iz iste kategorije: