Najnovije vijesti

Najnovije vijesti

Ženske perike neophodne su u slučaju gubitka kose

Žene u prosjeku imaju manje problema sa gubitkom kose od muškaraca i općenito nose dulju kosu o kojoj više brinu. Kroz povijest su perike za žene bile neophodne ukoliko su pretrpile gubitak kose, a to je ostalo i do dana danas. Iako kod muškaraca gubitak kose nije tabu tema i nerijetko u starijim godinama muškarci ćelave, kod žena je taj problem znatno veći i postotak kratko ošišanih žena je malen, a ćelavih gotovo da nema. U slučaju da ste se suočili sa gubitkom kose, ne brinite, ženske perike danas su toliko dobro izrađene, da izgledaju kao prirodna kosa.

Perike za žene spas su kod bolesti

U slučaju nekih težih bolesti i suočavanja sa liječenjem pomoću kemoterapije, mnogi ljudi gube kosu i ostaju ćelavi. U tom slučaju muškarcima to ne predstavlja veliki problem, no ženama je ne zamislivo biti bez kose i u tom slučaju odlučuju se na nošenje ženske perike. Važno je da se perika bira prema prirodnoj boji vaše kose, kako bi se uskladila uz tijelo. U slučaju da ste svijetlije puti, tada će vam plava ili smeđa perika stajati znatno bolje od crne. Na oblik kose ne trebate obraćati previše pažnje, jer je većina perika poput i normalne kose, može se peglati ili fenirati.

YouTube video

Koliko često mijenjati ženske perike?

Ukoliko patite od izgleda i želite izgledati što bolje, tada ćete periku vjerojatno češće mijenjati, što ispada poput odlaska na frizuru. S druge strane, ukoliko niste u mogućnosti ili ne želite često mijenjati periku, tada uz pravilnu brigu oko nje može vam služiti dugi niz godina. Vijek trajanja ženske perike ovisi o mnogim čimbenicima, poput vremenskih uvjeta u kojim je nošena ili kako ste se prema njoj ponašali. Češće peglanje ili feniranje kako uništava kosu, uništava i periku koja je napravljena od prave kose.

Kako kupiti periku?

Ženske perike mogu se kupiti u fizičkim prodavaonicama ili raznim online shopovima. Ono što je prednost fizičkih prodavaonica je što možete vidjeti kakva je perika i probati ju, no web shopovi u većini slučajeva nude znatno niže cijene i u svega par klikova mišem iz udobnosti fotelje možete naručiti periku koja će vam stići na vrata.

Imate rijetku kosu ili želite dugu kosu preko noći? Ekstenzija kose mogla bi biti odgovor vašim željama. Čitajte više …

Postovi iz iste kategorije: