Najnovije vijesti

Najnovije vijesti

Muški satovi za svečane prigode i aktivan život

Satovi su dio funkcionalnog nakita koji je veoma čest kod muškaraca. Bilo da ih nosite radi mode ili pak više zbog njihove funkcionalnosti, uvijek je dobro znati kako i kada uklopiti sat uz razne vrste odjeće i za razne prigode. Na taj način ćete uvijek izgledati dotjerano i elegantno!

Ponuda u brojnim specijaliziranim trgovinama nikad nije bila veća, stoga ako otprilike ne znate što biste kupili, mogli biste imati problema s ogromnim izborom koji vam se nudi.

Stil muškog sata

Postoji mnoštvo različitih dizajna satova, koji se, osim po izgledu, razlikuju i po funkcionalnostima koje nude. Iako je danas, zbog mnoštva opcija, gotovo pa nemoguće napraviti jasnu podjelu, muški satovi se općenito se mogu podijeliti na:

  •  Dress satove
  •  Sportske 
  •  Ronilačke
  •  Pilotske
  •  Vojne

Danas se generalno sve ove vrste muških satova mogu pronaći u verzijama s više ili manje dodataka, ali i dizajnima koji su više ili manje minimalistički, pa je teško govoriti o tome koju je vrstu sata moguće nositi gdje. Ipak, neko generalno pravilo jest da, što je sat dizajnom dalje od klasičnog dress sata (tanko kućište, kožni remen, nenametljiv stil i bez dodataka), to je manje primjeren za nošenje uz odijelo.

Nepogrešivi stil satova

Nažalost, muški satovi raznolikošću stilova i dalje uvelike kaskaju za ženskim satovima, no to ne znači kako je lako pronaći sat koji možete nositi uz sve kombinacije. Sportski muški satovi nude uvjerljivo najveći broj dodataka, od štoperice, tajmera pa čak i do budilice, što je odlično za treniranje, no morate imati na umu kako rijetko koji ovakav model dobro izgleda u elegantnoj odjevnoj kombinaciji. 

YouTube video

Ako ipak ne želite potpuni minimalizam, ronilački, pilotski i vojni muški satovi odlična su opcija jer osim prikaza vremena nude i dodatke poput datuma i kronografa, no svejedno su elegantnog stila.

Narukvica muških satova

Narukvica muškog sata jednako je važna kao i sam sat. Kožne narukvice uvjerljivo su najbolji izbor želite li sat koji izgleda elegantno, no planirate li i trenirati s tim njime, možda je bolji izbor metalna narukvica. 

Tu ipak treba pripaziti da metal narukvice odgovara i drugim metalnim detaljima koje nosite kako biste izgledali dobro! Tekstilne narukvice muških satova također su dobra ideja jer su ugodne za nošenje i izdržljivije od kože, no isto kao i koža mogu se tijekom vremena zaprljati, ali i pohabati, pa ih je potrebno s vremena na vrijeme promijeniti.

Postovi iz iste kategorije: