Najnovije vijesti

Najnovije vijesti

Radničke cipele za sigurnost bez premca

Najosnovniji faktor radničkih cipela, bez obzira na njihovu namjenu je prvenstveno sigurnost korisnika. Danas je moguće pronaći raznovrsne radne cipele koje nisu samo sigurne i kvalitetne, već mogu biti čak i trendy.

Dobre radne cipele moraju biti izrađene od čvrste tvari i kvalitetnih materijala, a mogu se pronaći u modelima od radnih čizmi, cipela, mokasina i polučizmica i slično.

Kako prepoznati kvalitetu radničke cipele?

Čvrstoću radnoj cipeli daje materijal od kojeg je napravljena i taj je materijal obavezno vodootporan i otporan na sve udarce. Jasno nam je da, u slučaju da je materijal nekvalitetan, cipela gubi svoju svrhu. Posebno napravljen kalup radničkih cipela osigurat će udobnost tijekom cijelog dana, a gumirana potplata pružit će sigurnost pri nošenju.

Radničke cipele tako na potplatima imaju posebne utore koji se koriste kao elementi protiv sklizanja na bilo kakvoj podlozi. Najčešći materijal od kojeg se proizvode radničke cipele je koža zaštićena metalnom kapicom kako bi standard sigurnosti bio dovoljno visok.

Kvalitetne radne cipele

Suvremene radničke cipele često imaju ugrađene mekane jastučiće kako bi korisniku osigurao amortizaciju stopala prilikom čestog kretanja na tvrdim površinama.

YouTube video

Također su dodani i jastučići oko gležnja i na jeziku cipele kako bi ona postala još udobnija. Poznato je i da su na prednjem dijelu cipela znali biti dodavani metali koji služe da bi zaštitili stopalo u opasnim poslovima gdje predmeti padaju svugdje.

Radničke cipele nose se i kao svakodnevna obuća

Na tržištu postoji velik broj proizvođača radnih cipela od kojih su Timberland i Caterpilar najpoznatije iz tog razloga što su postale popularne i van radnog miljea. Radničke cipele možete kupiti u raznolikim modelima i bojama, danas se taj asortiman povećava. Postoje i neki standardi radničkih cipela koji su propisani zakonom, a jedan od bitnijih je da cipele budu udobne i sigurne.

Pojedine profesije zahtijevaju rad u ekstremnim uvjetima pa tako postoje radničke cipele koje pružaju zaštitu na ekstremno visokih i niskih temperaturama. Postoje i linije proizvoda koje su namijenjene za rad u vanjskim uvjetima i teškim terenima pa takve radničke cipele imaju posebne sigurnosne potplate. Radničke cipele mogu se pronaći i u bijelom programu, koji zadovoljava specifične zahtjeve u industrije hrane i zdravstvu.

Postovi iz iste kategorije: