Najnovije vijesti

Najnovije vijesti

Uz mesh wifi do bržeg i stabilnijeg interneta

mesh wifi sustavi za dobar internet

Internet je danas mnogima postao nešto bez čega ne mogu zamisliti svoj dan. Bez problema mogu uživati u čarima interneta kod kuće, na poslu, bilo gdje na ulici. Nekada to nije bilo tako i oni koji su imali internet u kući su se smatrali sretnicima. Danas je bežična mreža u domovima postala nešto potpuno normalno i mnogi tako svakog dana putem nje imaju umreženo puno različitih uređaja, kao što su pametni telefoni, tableti, računala i dr.

No, ponekad zbog rasporeda prostorija u kući može doći do problema s lošom vezom, ali mesh wifi sustavi nude rješenje i za takve probleme.

Što su mesh wifi sustavi

Mnogi korisnici vjerojatno nisu nikad čuli za mesh wifi sustave odnosnu tzv. mesh topologiju. Kod te topologije, svi čvorovi komuniciaraju sa svim povezanim klijentima, ali i međusobno. To ima sljedeće prednosti:

  • Povećava se domet i brzina bežične mreže
  • Automatizira se prebacivanje klijenata između čvorova (tako da uvijek koriste najbolji)
YouTube video
Objašnjenje što je Mesh Wifi

Mesh wifi sustav tako se sastoji od minimalno dva čvora, tj. bežična mrežna uređaja koji komuniciraju s povezanim uređajima, ali i s drugim bežičnim mrežnim uređajima.

Jednostavno do dobrog interneta u domu

Vrlo velika prednost mesh wifi sustava je jednostavnost njegovog postavljanja i puštanja u rad. Takvi sustavi koji su namijenjeni za rad u domu su zapravo već unaprijed konfigurirani. Tako je potrebno samo jedan njihov čvor spojiti na neki slobodni priključak na routeru, drugi čvor odnijeti na neko drugo mjesto i bežično ih povezati. 

Mesh wifi sustav bežičnih mrežnih uređaja
Mesh wifi sustav je sustav bežična mrežna uređaja koji komuniciraju s povezanim uređajima, ali i s drugim bežičnim mrežnim uređajima.

Ono što korisniku tada još samo preostaje je da isključi wifi na routeru te da se spoji na bežičnu mrežu koju su čvorovi mesh wifi sustava kreirali. 

Administracija bežične mreže putem mobitela

Za administaciju mesh wifi sustava možete koristiti i mobitel i određenu prilagođenu mobilnu aplikaciju. Tako putem nje možete:

  • Mijenjati naziv mreže
  • Mijenjati lozinku za pristup mreži
  • Pregledavati sve povezane uređaje
  • Generirati nove bežične mreže i dr.

Zbog te jednostavnosti korištenja, za mesh wifi sustave se odlučuje sve više korisnika, pogotovo onih koji imaju problema s internetom u svom domu. Ovo rješenje može vam omogućiti neometano pregledavanje internetskih stranica, streaming igara, gledanje videozapisa i još mnogo toga. A sve to bez zastajkivanja i sličnog, što je posljedica loše internetske veze. Stoga, ako želite eliminirati sve te probleme, složite mesh wifi sustav i uživajte u internetu kakvog zaslužujete.

Postovi iz iste kategorije: