Najnovije vijesti

Najnovije vijesti

Hrvatski hosting za pojedince i tvrtke

Internet je danas prepun raznih web stranica. Neke od njih postavili su razni pojedinci i služe im za osobno predstavljanje ili za predstavljanje nekog svog hobija ili nečeg sličnog. Osim toga, internet je prepun i stranica tvrtki koje im služe za predstavljanje svijetu. To je danas i jedan od ponajboljih načina za oglašavanje jer sve više ljudi koristi isključivo internet u potrazi za bilo kakvim informacijama.

Bez obzira jeste li pojedinac ili imate tvrtku, kad tad ćete poželjeti postaviti svoje web stranice na internet. Za to će vam biti potrebna usluga smještaja web stranica na nekom serveru, što se naziva web hosting.

Domaće i strane tvrtke za web hosting

Jednom kada odlučite ugovoriti ovu uslugu, možete se odlučiti za web hosting putem neke strane tvrtke, ali i za izuzetno kvalitetan hrvatski hosting, odnosno uslugu putem neke domaće tvrtke. Takvih tvrtki u Hrvatskoj je danas nekoliko i sve one mogu vam ponuditi odlična rješenja. Ako ste pojedinac koji ne traži puno, možete se odlučiti za dijeljeni hrvatski hosting, a ako ste tvrtka, imate mogućnost odabira dvije naprednije opcije:

  • VPS
  • Namjenski poslužitelj

Sve tvrtke nude vam i mogućnost prilagodbe odabrane usluge putem raznih paketa s uključenim uslugama.

Dijeljeni hosting

Birate li hrvatski hosting i ako se odlučite za dijeljenu varijantu, to znači da ćete dobiti svoj prostor na nekom serveru čiji resursi i diskovni prostor se dijele na puno korisnika. To u praksi znači da ćete ponekad možda iskusiti određene probleme, poput preopterećenosti servera zbog istodobnog korištenja velikog broja korisnika.

S obzirom da je cijena ovakvog hostinga internetskih stranica najniža, predstavlja odličnu opciju za pojedince i njihove osobne web stranice.

VPS hosting

Tražite li neku optimalnu verziju hrvatskog hostinga koja uz odličnu cijenu može zadovoljiti zahtjeve tvrtki za personalizaranim rješenjem, onda je to svakako VPS hosting web stranica. U ovom slučaju ćete dobiti svoje virtualno mjesto na serveru, što ujedno znači da ostali korisnici nemaju veze s vama i vašim korištenjem servera. Osim toga, na taj svoji dio na serveru ćete moći i instalirati i aplikacije koje su vam potrebne i slično pa ne čudi što se mnogi odlučuju upravo za ovu vrstu.

YouTube video

Namjenski server

Tvrtke koje traže najviši stupanj personalizacije i koje žele imati apsolutnu kontrolu nad svim dijelovima servera biraju namjenski server. To znači da je server namijenjen samo njima na korištenje i mogu ga prilagođavati po želji. Ovaj hrvatski hosting spada u sam vrh ponude te je to ujedno i najskuplje rješenje koje možete odabrati.

Izrada internetske stranice u današnje vrijeme kada se koriste uređaji s različitim veličinama ekrana (mobitel, tablet, desktop) je pravi izazov. Čitajte više …

Postovi iz iste kategorije: