Najnovije vijesti

Najnovije vijesti

Jednostavna konfiguracija i upravljanje uz cPanel sučelje

sučelje cPanel

Kada odlučite na internet postaviti svoje web stranice kako bi stalno bile dostupne posjetiteljima, morat ćete odabrati uslugu hostinga. Ona podrazumijeva da dobijete mjesto na nekom serveru na koje ćete ih smjestiti ili da zakupite cijeli server pa ih onda tamo smjestite.

Bez obzira za što od toga se odlučite, bit će potrebno da na neki način upravljate tim svojim mjestom koje ste dobili ili da upravljate cijelim serverom. To prije svega zahtijeva dobru konfiguraciju, a jedan od boljih načina da to radite jest putem cPanel sučelja koje nudi brojne pogodnosti.

YouTube video
Što je cPanel?

Mogućnosti cPanel sučelja

Za one koji ne znaju, cPanel sučelje nudi brojne mogućnosti za upravljanje hostingom. Neke od usluga koje nudi su:

  • Konfiguracija svih potrebnih postavki koje su važne za prikaz web stranica
  • Upravljanje dostupnim poddomenama
  • Upravljanje e-mail adresama
  • Jednostavno prebacivanje dokumenata između vašeg računala i servera itd.

Važno je istaknuti da se svi ovi postupci obavljaju putem vrlo preglednog cPanel grafičkog sučelja koje je vrlo slično radu u brojnim Windows aplikacijama. Upravo zbog toga će se korisnici puno brže naviknuti na ovo sučelje nego na neko drugo.

Konfiguracija servera nije jednostavan posao

Ako se se odlučili zakupiti cijeli server kako biste imali najveću stupanj prilagodbe, važno je da ste svjesni činjenice da to nije jednostavan posao. Konfiguracija servera na kojem će biti smještene web stranice je vrlo važna zbog dvije stvari:

  • Kako bi se web stranice uspješno prikazivale
  • Kako bi se web stranice brzo učitavale

I jedno i drugo su vrlo bitne stavke i ako niste sigurni možete li pomoću cPanel sučelja sami sve konfigurirati, najbolje je potražiti osobu koja vam to može napraviti, ali i koja bi vam to kasnije mogla održavati.

Sveobuhvatna pomoć za korištenje sučelja 

Još jedna stvar po kojem se cPanel sučelje razlikuje od nekih drugih rješenja je u tome što ima sveobuhvatnu pomoć koja je dostupna korisnicima. Tako ćete vrlo brzo pronaći odgovore na sva moguća pitanja, saznati sve o opcijama koje se nude i slično.

cPanel za dodatnu pomoć
Za one koji ne znaju, cPanel sučelje nudi brojne mogućnosti za upravljanje hostingom.

Osim toga, uvijek se možete obratiti i tvrtki putem koje ste ugovorili hosting web stranica i koja vam je omogućila cPanel za dodatnu pomoć. U takvim tvrtkama najčešće rade osobe koje imaju iskustva s tim stvarima pa vam i oni povremeno mogu uskočiti i pomoći pri konfiguraciju određenih postavki i slično.

Postovi iz iste kategorije: