Najnovije vijesti

Najnovije vijesti

VPS hosting za zahtjevne korisnike

Web stranice su danas postale jedan od najvažnijih načina za predstavljanje neke tvrtke. Mnogima će Internet i stranice dostupne na Internetu biti ono što će prvo pretražiti kada traže neki proizvod ili uslugu. Stoga je vrlo bitno da se tvrtka dobro predstavi na Internetu, odnosno da posjeduje web stranice. Osim lijepog izgleda, vrlo je bitno i da stranice budu smještene na nekom pouzdanom poslužitelju kako bi bile stalno dostupne posjetiteljima te kako bi se brzo otvarale. Zato je potrebno odabrati dobar web hosting, a kao jedan od boljih rješenja se nameće VPS hosting.

VPS hosting kao odlična vrijednost za novac

Iako postoje različite vrste hostinga, mnogi se odlučuju upravo za VPS hosting jer predstavlja odlično rješenje. Usporedimo li cijene različitih vrsta hostinga, VPS hosting po cijeni spada u neku sredinu. No, za tu cijenu nudi jako puno. Odlučite li se za ovaj tip hostinga, dobit ćete virtualni prostor na nekom poslužitelju. To znači da ćete taj svoj virtualni prostor moći uređivati kako god vam je potrebno te da nećete biti ovisni o drugim korisnicima.

U slučaju da se odlučite za najjeftiniji oblik hostinga, dijeljeni hosting, u tom slučaju biste dobili mjesto na nekom poslužitelju, ali ne biste mogli gotovo ništa mijenjati. A uz to, ostali korisnici bi također utjecali na vas. Ako bi poslužitelj bio preopterećen zbog brojnih korisnika, to bi se odrazilo i na vas, odnosno na brzinu učitavanja vaših stranica.

Razne mogućnosti prilagodbe VPS hostinga

VPS server je mnogima najbolja opcija upravo zbog mogućnosti prilagođavanja. S obzirom da imate svoj virtualni dio i da niste ovisni o drugim korisnicima, možete ga prilagođavati kako želite. To znači da ćete moći instalirati i svoje posebne aplikacije, koristiti razne platforme i slično. Volite li koristiti određenu platformu, primjerice Wordpress, to ćete vrlo jednostavno moći putem VPS hostinga.

YouTube video

U slučaju da vam sve te mogućnosti prilagodbe ipak nisu dovoljne te da želite najviši stupanj autonomije, možete se odlučiti za namjenski poslužitelj. U tom slučaju ćete na korištenje dobiti cijeli poslužitelj te ćete ga moći u potpunosti prilagođavati, od softverskog pa čak i do hardverskog dijela. Naravno, cijena takvog tipa hostinga je najviša pa se za takvu uslugu odlučuju samo oni kojma je to prijeko potrebno.

Navigacije možemo podijeliti u one besplatne i na one koje se plaćaju. Besplatne bih prije nazvao “lokatorom”, nego pravim navigacijama, jer im nedostaje puno toga u odnosu na plaćene kao što su izbor međutočke, kamionski/autobusni program, reljef … Sygic navigacija je odličan izbor navigacije za sve vozače. Čitajte više …

Spašavanje podataka – data recovery je postupak kojim se kopira sadržaj medija kome nije moguće pristupiti na uobičajen način. Čitajte više …

Postovi iz iste kategorije: