Najnovije vijesti

Najnovije vijesti

Internetski hosting kao jedna od ključnih usluga

Danas se na tržištu mogu pronaći brojne tvrtke koje nude razne informatičke usluge vezane uz poslovanje na internetu. One nude usluge koje su potrebne onima koji na internet žele postaviti svoje web stranice, a kao jedna od ključnih usluga u te svrhe izdvaja se internetski hosting. Riječ je o usluzi smještaja web stranica na nekom poslužitelju. Ugovoranjem te usluge, svoje web stranice ćete postaviti na neki server i one će stalno biti dostupne korisnicima iz svih dijelova svijeta, u bilo koje vrijeme.

Dostupan je u više različitih vrsta pa pročitajte više o onim najpoznatijim vrstama, što vam nude te se odlučite za najprikladnije rješenje za svoje potrebe.

Kao govorimo o najjeftinijoj i mogućnostima najslabijoj vrsti, onda je to svakako dijeljeni internetski hosting.

Dijeljeni internetski hosting

Kao govorimo o najjeftinijoj i mogućnostima najslabijoj vrsti, onda je to svakako dijeljeni internetski hosting. On vam omogućuje da dobijete svoje mjesto na nekom serveru i na to mjesto možete postaviti svoje web stranice. Razlog zbog kojeg je to najjeftinija vrsta je to što nemate mogućnosti gotovo ništa mijenjati na tom svom dijelu, tj. ne možete instalirati neke potrebne aplikacije, mijenjati neke postavke sustava i sl.

Osim toga, na tom istom serveru još puno korisnika je dobilo isto mjesto kao i vi što znači da zbog svih njih server može biti usporen i sl. pa ste na određeni način i ovisni o drugim korisnicima. Ipak, dijeljeni web hosting je i više nego dovoljan za one koji planiraju na web postaviti svoje osobne stranice i slično.

Virtualni prostor na serveru

Puno bolja opcija internetskog hostinga web stranica je VPS. U ovom slučaju dobivate virtualno mjesto na nekom serveru, a to odmah ima i dvije glavne prednosti u odnosu na dijeljeni:

  • Možete prilagođavati taj svoj virtualni dio (mijenjati postavke, instalirati aplikacije i sl.)
  • Ostali korisnici ne utječu na vaš rad 

Uz korištenje nekog sučelja, kao što je cPanel sučelje, VPS internetski hosting je odlično rješenje koje vam puno toga može ponuditi.

YouTube video

Server samo za vaše potrebe

Tražite li najbolje rješenje kada je u pitanju internetski hosting web stranica, onda se odlučite za zakup cijelog servera. Na taj način ćete dobiti server i sve njegove resurse na korištenje te će sve ovisiti o tome kako ga vi podesite. Morate biti svjesni da je za to potrebno određeno informatičko znanje i da je bolje tražiti pomoć stručnjaka ako to sami ne znate napraviti.

Kada sve bude podešeno, možete očekivati da će se vaše web stranice vrlo brzo otvarati, a korisnici će to itekako znati cijeniti.

Postovi iz iste kategorije: