Najnovije vijesti

Najnovije vijesti

Što je i čemu služi web hosting?

Najvažnija stvar kod web stranice i kod svakog internet projekta je web hosting. On je server na kojem se nalaze podatci koje posjetitelji vide, te ukoliko ne bi bilo njega, vaša web stranica ne bi postojala na internetu i nitko je ne bi mogao posjetiti. No, krenimo od početka. Prva i najvažnija stvar je domena, koja je veza između korisnika i servera. Kada netko upiše domenu, on posjećuje web hosting, koji ima u cilju u što kraćem vremenu poslati dovoljno podataka i otvoriti web stranicu koju je on posjetio putem domene. Sada kada smo vam u kratkim crtama objasnili dva najvažnija pojma oko web stranice, hosting i domenu, vrijeme je da vam pomognemo oko samog odabira web hosting paketa (Neograničeni web hosting – Hosting – Plus Hosting).

Što je web hosting?

Web hosting je u principu kompjuter koji na sebi ima instalirane posebne programe, radi od 0 do 24 sata, te ima stalnu kvalitetnu vezu s internetnom. U praksi i vi biste mogli vaš kompjuter koristiti kao web hosting, no to nije preporučljivo. Također danas je web hosting veoma jeftin i može se basic paket iznajmiti za svega 15ak $ na godinu dana, što je svakom prosječnom korisniku dovoljno. Zadatak web hostinga je da bude što brži i da ima što bržu internet vezu, kako bi mogao podatke s web stranice što brže transferirati ka korisniku i na taj način omogućio što brže učitavanje web stranice.

Kako odabrati kvalitetan hosting?

Danas na internetu ima veliki broj firmi koje se bave iznajmljivanjem hostinga. Bitno je da znate prepoznati one kvalitetnije web hosting provajdere, koji su u većini slučajeva nešto skuplji, no kvalitetniji. Također, svaki web hosting se razlikuje po snazi servera, te količini podataka koje može primiti i broju korisnika koje može primiti. Upravo zbog toga firme koje se bave iznajmljivanjem hostinga daju na izbor više paketa, od onih basic paketa za osobnu web stranicu – blog, do onih skupljih paketa za zahtjevnije korisnike gdje možete hostati više web stranica. Bitno je da znate koju posjetu očekujete i koji sadržaj planirate objavljivati na web stranici, te da prema tome odaberete pravi hosting paket za vas.

YouTube video

Prilikom registracije domena, prvi korak je provjera domene. Ključni dio je da je kad se radi provjera domene ta domena slobodna, inače je ne možete registrirati. Čitajte više …

Postovi iz iste kategorije: