Najnovije vijesti

Najnovije vijesti

Kako se izvršava provjera domene?

Nakon što ste se odlučili za otvaranje vlastite web stranice i kreiranja poslovanja na internetu, vrijeme je da napravite prve korake, a jedan od prvih je provjera domene.

Najbitnije je pronaći kvalitetan hosting koji će korisnicima vaše web stranice omogućiti brzo i kvalitetno pretraživanje stranice, a nakon toga je vrijeme za registraciju domene.

Registracijom domene dajete naziv svojoj adresi na internetu i stoga je bitno da se prije toga obavi provjera domene.

Domena je vaša unikatna internet adresa

Najjednostavnije objašnjenje domene jest da je ona „link“ na vašu web stranicu. Korisnici interneta pronaći će vas online baš putem naziva vaše domene. Zbog toga je naziv domene vrlo bitan kod otvaranja web stranice.

Biranje naziva domene je bitno jer postoji potražnja tzv. „keywordsa“ na internetu, ključnih riječi koje ljudi upisuju kako bi najlakše i najbrže pronašli ono što traže.

Mnogo odličnih naziva domene je već zauzeto

S obzirom na milijunski broj domena na internetu, prilično je teško pronaći dobar naziv koji još nije zauzet.

Vrlo često je naziv koji ste imali na umu već zauzet, i zbog toga će se morati obaviti provjera domene. Tako zapravo provjeravate je li domena već zauzeta, a to ćete lako učiniti pomoću velikog broja internet servisa koje to omogućuju, npr. HostGator and GoDaddy.

Odabir imena vaše domene možete prepustiti i nekoj od mnogih informatičkih tvrtki koje nude tu uslugu. Čak im možete dati idejne smjernice kako bi htjeli da izgleda ime vaše domene, a oni će pronaći više verzija i mogućnosti između kojih ćete vi odabrati vama najinteresantniju.

Odličan naziv domene je vrlo bitan u rangiranju na internet tražilicama i za učestalost pretraživanja vaše stranice.

YouTube video

Pokušajte pronaći kratak a zanimljiv naziv domene koji će privući interes i ciljanih i slučajnih surfera na internetu. Također, ako se bavite nekim jedinstvenim poslovanjem, uključite ključnu riječ iz vašeg poslovanja u tražilicu.

Internet servis za provjeru domene često nudi i kupnju iste

Kvalitetan servis s kojim se obavlja provjera hr. domene uvijek će u svojoj ponudi imati i mogućnost izravne kupovine domene. Ako je servis za provjeru domene kvalitetan, tada će i prodavači domena vjerovati takvom servisu.

Ako dvojite koji servis izabrati, potražite mišljenja drugih korisnika na stranicama na kojima se izmjenjuju iskustva ostalih korisnika.

Danas se toneri za printer rade od različitih materijala, kako je tijekom vremena rasla svijest o održivosti i ekologiji. Čitajte više …

Postovi iz iste kategorije: