Najnovije vijesti

Najnovije vijesti

Prodaja domena može biti profitabilan posao

internetska prodaja domene

Internet se iz godine u godine sve više razvija i kao jedna od posljedica tog razvijanja izdvaja se velik broj novih web stranica. Danas se sve tvrtke koje drže do sebe nastoje predstaviti i na internetu jer znaju da će tako doći do velikog broja novih korisnika i potencijalnih klijenata. Zbog toga je danas teško pronaći i slobodnu kombinaciju naziva domene i ekstenzije. Naime, nakon što netko registrira određeni naziv i ekstenziju, više nitko drugi to neće moći napraviti.

Neki su svjesni činjenice koliko su određene domene zanimljive pa se okreću prodaji domena i na taj način pokušavaju dodatno zaraditi.

Zašto je prodaja domena još uvijek aktualna

Prodaja domena na internetu je postupak u kojem netko domenu koju je sam kupio i registrirao pokušava prodati nekome drugome. Mnogi će postaviti pitanje zašto biste kupili baš neku određenu domenu, odnosno zašto jednostavno ne biste registrirali neku drugu.

Odgovora ima više, a jedan od razloga je što su one zanimljivog naziva i uz najpopularniju ekstenziju, odnosno .COM, vrlo zanimljive onima koji imaju ideju za dobre web stranice.

Primjerice, ako prodajete kosilice i ako imate web shop koji ima adresu kosilice.com, uz dobar sadržaj i dobre proizvode imate puno više šanse za bolje rezultate nego da imate primjerice domenu kosilice3352.info ili nešto slično. 

Kako ljudi dolaze do zanimljive domene

Iako je internetska prodaja domene sama po sebi zanimljiva, mnogi se pitaju kako neki pojedinac dolazi do neke zanimljive domene. Ima više načina, ali sve je više onih koji redovito provjeravaju tvrtke koje ih nude i traže moguće zanimljive nazive. Isto tako, ako imate neku domenu i zaboravite produžiti registraciju, ona može postati dostupna na internetu i netko drugi je može registrirati.

Internetska rodaja domena može donijeti višemilijunske iznose.
Mnogi se pitaju kako neki pojedinac dolazi do neke zanimljive domene zbog toga što prodaja domena može biti vrlo profitabilan posao koji vlasnicima određenih domena može donijeti višemilijunske iznose.

Zato svakako dobro pazite na svoje domene kako se ne biste našli u situaciji da morate tražiti nekoga tko će vam je prodati nazad. 

Velika mogućnost zarade na internetu

Prodaja domena može biti vrlo profitabilan posao koji vlasnicima određenih domena može donijeti višemilijunske iznose. Naravno, neće sve domene doseći takvu cijenu, ali ponekad je riječ o vrtloglavim iznosima. Trenutno jedna od najpoznatijih prodaja domena, odnosna ona gdje je postignuta najviša cijena je domena voice.com.

YouTube video
Kako zaraditi 100 dolara po danu s prodajom domene

Prodaja ove domene je obavljena 2019. g. i budući vlasnik je za nju platio 30 mil. američkih dolara što je dosad jedna od najvećih transakcija ovog tipa.

Postovi iz iste kategorije: