Najnovije vijesti

Najnovije vijesti

VPS hosting za brzu i stabilnu web stranicu

VPS hosting je server na kojoj se nalaze datoteke web stranice

Kreiranje web stranice može biti veoma zahtjevan proces, pogotovo ako nemate tehničkog znanja. Upravo zbog toga ovaj posao za vas bi trebala odrađivati profesionalna web developerska firma, koja će sa svojim znanjem i iskustvom stvoriti reprezentativan web za vašu firmu. Prije kreiranja, potrebno je da kupite neke resurse za web stranicu, a to su:

Kroz ovaj tekst upoznati ćemo vas s VPS hostingom i istaknuti njegove prednosti u odnosu na klasičan web hosting.

Internet domena, hosting i SSL 

Da bi vaša web stranica bila dostupna posjetiteljima, potrebno je kupiti stvari koje smo naveli u uvodu. Internet domena je link prema vašoj web stranici i omogućava posjetiteljima da joj pristupe, web hosting ili VPS hosting je server na kojoj se nalaze datoteke web stranice, a SSL certifikat je sigurnost za vaše posjetitelje.

VPS hosting nudi znatno bolju stabilnost i brzinu web stranice
VPS hosting ima mnogo prednosti

On kriptira podatke koji se upisuju na web stranicu i garantira da oni neće doći u pogrešne ruke. Posebno je važan kod web trgovina ili drugih stranica gdje korisnici upisuju važne podatke.

VPS hosting prednosti

Za razliku od klasičnog web hostinga, VPS hosting nudi znatno bolju stabilnost i brzinu web stranice. To je virtualni privatni server nad čijim resursima raspolažete samo vi. Kod web hostinga resurse dijelite s drugim stranicama i u slučaju njihovog opterećenja vaša stranica će se sporije učitavati. To je glavna prednost zbog koje se sve više ljudi odlučuje na VPS.

Prednosti VPS hostinga su sljedeće:

  • Potpuna kontrola nad resursima
  • Mogućnost instalacije željenog operativnog sustava
  • Mogućnost resetiranja servera
  • Stabilnost i brzina web stranice

VPS je jednostavan za podešavanje

VPS hosting zakupljujete od hosting poslužitelja na određeni period od minimalno mjesec dana. Kada zakupite hosting, tehnička podrška poslužitelja će za vas odraditi podešavanje i redovito raditi backup i nadograđivati sustav. VPS hosting garancija je da će vaša web stranica uvijek imati dovoljno resursa za stabilnost i primanje određene količine posjetitelja.

YouTube video
Video: Kako izraditi web stranicu s VPS hostingom

Zakup VPS hostinga

VPS hosting možete zakupiti na infonet.hr web stranici. Njihovi serveri nalaze se na našim prostorima, što garantira dodatnom brzinom stranice zbog blizine posjetitelja. Svi hosting paketi uključuju:

  • cPanel
  • Redovan backup
  • Nadograđivanje sustava
  • Nadgledanje rada servera
  • Besplatno prebacivanje stvari na hosting

Sve ove stvari se kod mnogih svjetski poznatih hosting poslužiteljima dodatno naplaćuju, stoga je Infonet jedno od najboljih rješenja za hosting vaše web stranice. Osim toga, dodatna prednost je podrška na hrvatskom jeziku i lakoća komuniciranja u slučaju bilo kakvih poteškoća.

Postovi iz iste kategorije: