Najnovije vijesti

Najnovije vijesti

Agencija za nekretnine omogućuje jednostavniju kupnju i prodaju

Agencija za nekretnine

Tržište nekretnina u Hrvatskoj u zadnjih je nekoliko desetljeća doživjelo mnoge drastične promjene, koje su kako kupnju, tako i prodaju nekretnina učinile još kompliciranijom. Nagle promjene broja nekretnina na tržištu, uzrokovane fluktuacijama u ponudi i potražnji samo su dodatno otežale kupnju i prodaju.

Cijena nekretnine postala je podatak koji se mijenjao iz dana u dan – cijena koja bi u jednom trenu bila i više no prihvatljiva na tržištu u kratkom roku mogla je postati i više no neprihvatljiva kupcima. Tako je kupnja i prodaja nekretnine svima koji se time ne bave svakodnevno postala zamorna zadaća.

Jednostavnije i brže do nekretnine

Ipak, kako kupnja i prodaja nekretnine ne bi bili kompliciran i težak zadatak koji vam krade vrijeme, tu je agencija za nekretnine koja cijeli posao uzima u svoje ruke. Iako angažiranje agencija za nekretnine kod nas još nije dostiglo popularnost koju ima u drugim državama, kao na primjer Americi, praksa se polako mijenja jer je cijeli postupak kupnje i prodaje jednostavniji i brži za sve uključene strane.

Agencija za nekretnine

Agencije za nekretnine na sebe preuzimaju i oglašavanje nekretnine za lakši pronalazak kupaca, a kao profesionalci također su upoznati s tržišnim cijenama nekretnina s obzirom na stanje, starost, veličinu i lokaciju. One će zapravo predstavljati vašu stranu unutar procesa kupnje i prodaje, a vama osloboditi više vremena koje možete uložiti u druge stvari.

Situacija s agencijama za nekretnine u inozemstvu

Kupnja nekretnine preko agencija za nekretnine vani je gotovo pa praksa, a najbolji primjer upravo je Amerika, u kojoj ovakve agencije obavljaju preko 90% kupnji i prodaja na tržištu. Ovisno o tome jeste li kupac ili prodavatelj, vaš će agent za nekretnine imati različite zadatke, koji se mogu svesti na pretraživanje nekretnina prema vašim potrebama ili prezentacija nekretnina mogućim kupcima.

YouTube video

U neku ruku, agencija za nekretnine predstavlja posrednika između dvije strane preko koje se obavljaju dogovori o kupo-prodaji, a svojim klijentima također može ponuditi i savjetovanje te ažurne podatke o ponudi i potražnji te tržišnim cijenama nekog podneblja. Praksa u Americi je, što se naplate tiče, da se agentu nakon prodaje plaća provizija u iznosu prije dogovorenog postotka cijene po kojoj je nekretnina prodana. Također, jedan agent može predstavljati i obje strane čime se cijena provizije za obje strane smanjuje.

Prečitajte i kako radi sustav navodnjavanja za vrt da bi vaša nekretnina bila uvijek ljepo uređena. Prečitajte i kako možete u svojem stanu upotrebiti naljepnice piši briši!

Postovi iz iste kategorije: