Najnovije vijesti

Najnovije vijesti

Agencija za nekretnine omogućuje jednostavniju kupnju i prodaju

Agencija za nekretnine

Tržište nekretnina u Hrvatskoj u zadnjih je nekoliko desetljeća doživjelo mnoge drastične promjene, koje su kako kupnju, tako i prodaju nekretnina učinile još kompliciranijom. Nagle promjene broja nekretnina na tržištu, uzrokovane fluktuacijama u ponudi i potražnji samo su dodatno otežale kupnju i prodaju.

Cijena nekretnine postala je podatak koji se mijenjao iz dana u dan – cijena koja bi u jednom trenu bila i više no prihvatljiva na tržištu u kratkom roku mogla je postati i više no neprihvatljiva kupcima. Tako je kupnja i prodaja nekretnine svima koji se time ne bave svakodnevno postala zamorna zadaća.

Jednostavnije i brže do nekretnine

Ipak, kako kupnja i prodaja nekretnine ne bi bili kompliciran i težak zadatak koji vam krade vrijeme, tu je agencija za nekretnine koja cijeli posao uzima u svoje ruke. Iako angažiranje agencija za nekretnine kod nas još nije dostiglo popularnost koju ima u drugim državama, kao na primjer Americi, praksa se polako mijenja jer je cijeli postupak kupnje i prodaje jednostavniji i brži za sve uključene strane.

Agencija za nekretnine

Agencije za nekretnine na sebe preuzimaju i oglašavanje nekretnine za lakši pronalazak kupaca, a kao profesionalci također su upoznati s tržišnim cijenama nekretnina s obzirom na stanje, starost, veličinu i lokaciju. One će zapravo predstavljati vašu stranu unutar procesa kupnje i prodaje, a vama osloboditi više vremena koje možete uložiti u druge stvari.

Situacija s agencijama za nekretnine u inozemstvu

Kupnja nekretnine preko agencija za nekretnine vani je gotovo pa praksa, a najbolji primjer upravo je Amerika, u kojoj ovakve agencije obavljaju preko 90% kupnji i prodaja na tržištu. Ovisno o tome jeste li kupac ili prodavatelj, vaš će agent za nekretnine imati različite zadatke, koji se mogu svesti na pretraživanje nekretnina prema vašim potrebama ili prezentacija nekretnina mogućim kupcima.

U neku ruku, agencija za nekretnine predstavlja posrednika između dvije strane preko koje se obavljaju dogovori o kupo-prodaji, a svojim klijentima također može ponuditi i savjetovanje te ažurne podatke o ponudi i potražnji te tržišnim cijenama nekog podneblja. Praksa u Americi je, što se naplate tiče, da se agentu nakon prodaje plaća provizija u iznosu prije dogovorenog postotka cijene po kojoj je nekretnina prodana. Također, jedan agent može predstavljati i obje strane čime se cijena provizije za obje strane smanjuje.

Prečitajte i kako radi sustav navodnjavanja za vrt da bi vaša nekretnina bila uvijek ljepo uređena. Prečitajte i kako možete u svojem stanu upotrebiti naljepnice piši briši!

Postovi iz iste kategorije: