Najnovije vijesti

Najnovije vijesti

Pronađite pouzdanu tvrtku za instalaciju klima uređaja

Ljeta su u posljednih nekoliko godina postala sve toplija. Temperatura se vrlo često penje vrlo visoko i sve je teže izdržati u kući ili stanu bez nekog pomagala za rashlađivanje. Zbog toga je prodaja klima uređaja u posljednjih nekoliko godina itekako porasla. No, kupnja jednog takvog uređaja je tek prvi korak. Nakon njega, morate pronaći još nekoga tko će napraviti pravilnu instalaciju klima uređaja s obizrom da je riječ o nešto kompliciranijem postupku kojeg ne možete sami jednostavno napraviti.

Zato je najbolje pronaći neku tvrku koja se time bavi i prepustiti profesionalcima izradu tog složenog posla. Preporuka je da ih kontaktirate što ranije jer se pred ljeto uvijek mogu očekivati gužve.

Početna faza instalacije klima uređaja

Instalacija klima uređaja u domu odvija se u nekoliko faza. Osnovni cilj je postavljanje unutarnje i vanjske jedinice. Unutarnja jedinica služi kako bi hladni zrak raspršivala po prostoriji. A prva faza instalacije klima uređaja u domu sastoji se od povezivanja unutarnje i vanjske jedinice. To povezivanje se sastoji od sljedećih elemenata:

  • Dvije bakrene izolirane cijevi
  • Kabeli za komunikaciju između unutarnje i vanjske jedinice
  • Crijevo za odvođenje kondenzata iz unutarnje jedinice

Građevinski radovi kod postavljanja klime

Iako sve gore navedeno izgleda jednostavno, ovisno o tome gdje će vam biti smještene unutarnja i vanjska jedinica klime, bit će potrebni i određeni građevinski radovi kako bi se one mogle povezati. Naravno, što je ta udaljenost veća, možete očekivati i više bušenja i slično. 

Pronađite profesionalce za uslugu instalacije klima uređaja.
Montaža klime je kompliciran proces, pa je najbolje taj posao prepustiti profesionalcima.

Same instalacije za klimu se mogu postavljati nadžbukno u PVC kanalice, ali i podžbukno prilikom čega je potrebno izraditi određene udubine u zidu u koji će se te instalacije postaviti. Nakon što je taj dio riješen, morat ćete pozvati i još jednog majstora koji će taj dio prekriti žbukanjem. 

Cijena radova na instalaciji klima uređaja

Tvrtke koje nude uslugu instalacije klima uređaja imaju svoj cjenik i uglavnom se većina usluga naplaćuje po jedinici mjere ili po dužnom metru. Prvi korak će uglavnom biti da dođu kod vas u stan ili kuću da provjere što biste vi željeli, odnosno gdje biste željeli instalirati klima uređaj. Također vas mogu i savjetovati za neko bolje rješenje, ako ono postoji.

YouTube video
Klimatske jedinice mora instalirati kvalificirani montažerski tim.

Nakon toga će napraviti sve potrebne izmjere i reći vam koju cijenu možete očekivati. Ako ste zadovoljni s cijenom, posao će uglavnom relativno brzo odraditi i vi ćete vrlo brzo moći uživati u ohlađenom domu.

Postovi iz iste kategorije: