Najnovije vijesti

Najnovije vijesti

Kape – zaštita i modni dodatak u istom proizvodu

Zimska kapa za zimsko razdoblje

Svestranost kapa i drugih pokrivala za glavu iznova nas oduševljava ulaskom u svako godišnje doba. Bez obzira na to je li riječ o ljeti, zimi ili nekom drugom godišnjem dobu, kape su posebno popularan dodatak svakom outfitu. Istovremeno, kape će u svakoj sezoni, ovisno o vremenskim prilikama, pružiti i zaštitu koja je glavi potrebna. Ljeti će štiti od sunca, opeklina i sličnih nezgoda dok će zimi grijati glavu, štiti je od vjetra i spriječiti prehladu.

Kape moraju biti udobne

Ulaskom u hladni dio godine potrebe za nošenjem kape se povećavaju jer ljudsko tijelo na hladnoći jako brzo gubi toplinu, a glava je njegov najmanje zaštićen dio. Upravo u periodima jesenskih kiša i hladnih zimskih dana sa snijegom, kapa postaje nužan odjevni predmet, a ne samo modni dodatak kojim se upotpunjuje neka odjevna kombinacija. Zato kupnja zimske kape ne smije biti hirovita i važno je da ispunjava i druge svrhe osim upotpunjavanja nečijeg stila. 

Zimska kapa v rdečobeli barvi
Vunene zimske kape i puloveri zaštitit će vas od niskih temperatura i vjetra u zimskim danima

Isprobajte prije kupnje!

Kapu morate izabrati po obliku glave i provjeriti da li vam dobro pristaje, da li „bježi“ s glave ili ušiju i da li vam je ugodno u njoj. Neke su kape izrađene od umjetnih materijala koji lijepo izgledaju, ali nemaju dobru funkciju grijanja stoga izaberite kapu koja vam je i lijepa i funkcionalna. Udobnost vam mora biti prioritet jer kupnjom kape koja će biti neugodna, koja će izazivati svrbež ili se stalno pomicati na glavi, bit ćete jako nezadovoljni.

YouTube video
5 najboljih zimskih kapa za žene 2021

Koju vrstu odabrati?

Ako niste sigurni koju vrstu kape kupiti ne trebate brinuti jer kape se već odavno miješaju u sve modne stilove pa vrlo često možete ugledati elegantno uređene dame koje nose šilterice ili kape s pomponom. Mnogi iskusni ljubitelji kapa za zimsko razdoblje preporučuju kape od flisa jer dobro prianjaju uz glavu i dobri su toplinski izolatori. Vunene kape su izgledom jako lijepe, ali nisu dobri toplinski izolatori i često uzrokuju znojenje.

Iako se čini kao kapa za ljetno vrijeme, šilterica je vrsta kape koja je popularna u svim godišnjim dobima. Iako ne štiti od hladnoće mnogi je tada nose kao modni dodatak, dok je ljeti njena funkcija zaštite od sunca, pregrijavanja i UV zraka u potpunosti ispunjena.

Jednako kao i kod šilterica, i zimske kape mogu biti oplemenjene nekim lijepim dizajnom. Ako volite boje, uzorke, prugice i slično, u ponudi zimskih kapa lako ćete pronaći svog favorita. Zimske kape možete kombinirati i sa šalom i rukavicama, što nije slučaj ljeti. upravo će lijepa zimska kapa podignuti svaku modnu kombinaciju, osobito tijekom dugih zimskih dana kada se brzo mrači.

Postovi iz iste kategorije: