Najnovije vijesti

Najnovije vijesti

Maske za mobitel odlična su zaštita u slučaju nepredvidljivog pada

Kada su se prije nekoliko desetaka godina pojavili prvi mobiteli nitko nije ni slutio u što će se taj uređaj pretvoriti. Danas su mobiteli izgubili svoju originalnu funkciju telefoniranja i najviše služe kao maleno računalo. Bilo da surfate internetom, izvlačite mobitel iz džepa ili tipkate poruku u javnom prijevozu, vaš mobitel je u konstantnoj opasnosti od pada. Upravo tome služe maske za mobitel koje će ga u slučaju pada zaštititi i ublažiti pad.

Vrste maskica za mobitel

Razlikujemo više vrsta, no 3 najpopularnije maske su zasigurno preklopna, silikonska, te vrećice za zaštitu.

YouTube video
  • Preklopna maskica

    Preklopne maske za mobitel odlična su zaštita za čuvanje mobitela, te čuvaju cijeli mobitel za razliku od silikonskih ili plastičnih gdje je ekran nezaštićen. Najpopularnije su kožne preklopne, a ova vrsta je popularnija kod starijih generacija. Iako na prvi pogled izgledaju kao odlična zaštita, prilikom padova nerijetko dolazi do pucanja plastike koja pridržava mobitel u maskici, a s druge strane i korištenje mobitela u preklopnoj maskici je dodatno otežano.

  • Silikonske maskice

    Najpopularnije zbog jednostavnosti i tankog dizajna su zasigurno silikonske maske za mobilni telefon. Na ovaj način vaš mobitel je zaštićen bez da je rukovanje sa njime otežano. Silikonska maskica pruža odličnu zaštitu uređaju u slučaju pada, no problem se stvara zbog nezaštićenog ekrana. U slučaju pada mobitela ekranom prema tlu na neku izbočinu vrlo vjerojatno će doći do puknuća. Upravo zbog toga ukoliko ste se odlučili na silikon koji će kod pada ublažiti udarac, kao dodatnu zaštitu za ekran u slučaju pada na direktno na njega trebali biste zalijepiti dodatno staklo.

  • Platnene vrećice za zaštitu mobitela

    Iako ovo nije doslovno vrsta maskica već malo drugačija vrsta zaštite, platnene vrećice za mobitele valja spomenuti u ovoj temi. One pružaju odličnu zaštitu za uređaj, no konstantno izvlačenje i vraćanje mobitela u nju izdvaja ju kao posebno nepraktičnu.

Trebate li koristiti maske za mobitel?

Maske za mobitel

Danas kada su mobiteli sve skuplji odgovor na ovo pitanje je zasigurno da. Maske za mobitel spriječiti će vaš uređaj od uništenja prilikom slučajnih padova koji se nerijetko događaju. Osim toga, danas su mobiteli znatno tanji nego prije, te silikonska maskica gotovo da ne mijenja dizajn mobitela.

Postovi iz iste kategorije: