Najnovije vijesti

Najnovije vijesti

Pakirajte se lakše uz krovne kutije

Ako volite putovanje i istraživanje novih lokacija, a imate mali prtljažnik u automobilu, onda sigurno ne volite pakiranje. Ipak, kako bi ono bilo lakše, a vi sa sobom mogli ponijeti sve potrebne sitnice, tu su krovne kutije, koje će putovanje s mnoštvom prtljage i pakiranje pretvoriti u mačji kašalj.

Dostupne su u brojnim trgovinama s autoopremom pa ćete na licu mjesta moći pogledati kako one izgledaju i odlučiti se za onu najprikladniju.

Odaberite odgovarajuću krovnu kutiju

Odabir krovne kutije prije svega ovisi o tome koju vrstu krovnih nosača imate, što pak ovisi o modelu automobila i tipu krova koji imate. Osim u trgovinama, mnoštvo informacija o tome kakvi nosači vam trebaju možete pronaći i na internetu. Ipak, želite li si maksimalno olakšati potragu, potražite krovne kutije koje već dolaze u kompletu s krovnim nosačima. Tako ćete biti sigurni da svi dijelovi odgovaraju jedni drugima, pa ćete sve moći postavit na automobil bez brige i neugodnih iznenađenja. Uz to, biti ćete sigurni da je vaša krovna kutija čvrsto i sigurno postavljena na krov.

Birajte kvalitetu kada birate dodatke za auto

Iako će mnogi reći kako je kod odabira krovne kutije najbitniji volumen, dobro je pažnju posvetiti i još nekim svojstvima. Prije svega, to su:

  • Oblik – što je on aerodinamičniji, to će se stvarati manje buke tijekom vožnje i manje će utjecati na povećanje potrošnje goriva. 
  • Debljina stijenki – također može utjecati na smanjenje buke time što je veća
  • UV zaštita – omogućit će da krovna kutija duže traje i izgleda lijepo.
  • Sigurnosni sustav – neophodna je brava za otvaranje i zatvaranje, ali pametno je razmisliti i o modelima koji omogućuju zaključavanje i na krovni nosač za dodatnu sigurnost.
YouTube video

Nova ili korištena krovna kutija

Kupnja krovne kutije može biti povelika investicija, pogotovo ako se njome ne planirate koristiti često. Stoga je kupnja korištene uvijek dobra opcija, ako će ona biti u funkciji samo jednom do dva puta godišnje. Ipak, za sve iznad toga dobro je uložiti u novu krovnu kutiju. 

Pročitajte sljedeći članak: Kvalitetnim moto rukavicama spriječite ozljede

Neke od ključnih odrednica izbora motociklističkih rukavica su: uslovi vožnje, praktičnost stila vožnje, materijali od kojih je napravljen i one koji mogu pružiti zaštitu i udobnost.

Osim što ćete tako lakše pronaći odgovarajući model, imati ćete i veći izbor modela i mogućnosti, ali i jamstvo, što je pogotovo važno planirate li je koristiti često, kako ne biste morali snositi troškove mogućih oštećenja. 

Postovi iz iste kategorije: