Najnovije vijesti

Najnovije vijesti

Probiotici pomažu radu crijeva

Postoje mnoge stvari koje mogu pomoći organizmu i koje doprinose njegovoj pravilnoj funkciji. Probiotici su veoma korisni za pravilan rad probavnog trakta, pogotovo kod starijih osoba. Iz dana u dan gledamo razne reklame na televiziji u kojima se nude razni dodatci prehrani, lijekovi i stvari koje doprinose zdravlju. Probiotici su poznati od davnih dana, a što su oni, kada biste ih trebali konzumirati i gdje ih možete kupiti, donosimo u daljnjem tekstu.

Što su probiotici?

Probiotici su kapsule koje imaju povoljan učinak na probavni trakt. To su živi mikroorganizmi, koji se prirodno nalaze u našem tijelu, a još se nazivaju i dobre bakterije. Postoje razne vrste probiotika, a u kapsulama unosite sve koje su potrebne da bi crijeva bila zdrava.

Kapsule probiotici
Probiotici u tijelo mogu se unositi s kapsulama

Oni utječu na razne stvari, a neke od njih su povećanje tolerancije laktoze, smanjenje kolesterola u krvi, snižavanje krvnog tlaka, ublaživanje upala, liječenje proljeva i u konačnici jačanje cijelog imunološkog sustava. U tijelo se mogu unositi putem hrane ili u kapsulama, a pomoći će vam da rad crijeva vratite u normalu.

Probiotici – kad se konzumiraju?

Probiotici se u tijelo unose putem prehrane, a nalazimo ih u jogurtu, kefiru, siru, kiselom kupusu i kobasicama. Postoje i neke druge namirnice koje u sebi sadrže probiotike, no nisu bogat izvor probiotika kao ove. U slučaju da imate problema s održavanjem pravilne prehrane, tada se probiotici u tijelo mogu unositi s kapsulama. Jedna kapsula dnevno će vašem tijelu dati dovoljnu količinu probiotika i dovesti cijeli organizam u normalu.

YouTube video
Kako uzimati probiotike za maksimalnu korist

Probiotici bi se trebali konzumirati uvijek kod starijih osoba. U slučaju da pijete antibiotike, tada su oni obavezni. Antibiotici ubijaju sve bakterije u tijelu, pa tako i ove dobre bakterije u crijevima. Kako biste ih nadoknadili i izbjegli probleme s probavom, potrebno je unositi u tijelo veće količine nego inače, a to možete s kapsulama. Gdje možete kupiti kapsule i kako se konzumiraju, doznajte u nastavku.

Čitajte i sljedeći članak: Kada je vrijeme za korekcijske naočale

Brojni koji već koriste kvalitetne korekcijske naočale za bolji vid i nisu svjesni kako bi ih trebali mijenjati jer se vid mijenja s godinama pa usporedno s tim treba mijenjati i dioptriju.

Konzumacija probiotika i gdje ih kupiti?

Iako ih nije potrebno uzimati ako smo zdravi, razna istraživanja potvrđuju da je njihovo konzumiranje poželjno. Kupiti ih možete u web trgovini Malinca, a prve rezultate osjetit ćete već nakon nekoliko dana konzumacije. U slučaju da pijete antibiotike, tada je njihova konzumacija obavezna. Konzumirajte jednu kapsulu dnevno, a najbolje ih je uzimati prije obroka. Ako pijete antibiotike, probiotici se mogu konzumirati nakon njih, kako se ne bi poništavalo njihovo djelovanje. Antibiotici ih ubijaju, stoga ćete konzumacijom antibiotika prije biti sigurni da će probiotici djelovati, a ne nestati nakon što popijete antibiotik.

Postovi iz iste kategorije: